2019. április 19. péntekEmma
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Román-magyar koprodukciót mutatnak be a kolozsvári Reactorban

2018. november 06. 17:10, utolsó frissítés: 17:16

A centenáriumi év, az együttélés és az etnikai hovatartozás kérdései ihlették a 99,6% című színházi kísérletet, amelyet november 12-én 19 órától mutatnak be a Reactor kulturális térben. A műfajilag kollektív alkotásnak titulált produkcióban kilenc, magyar és román alkotó interetnikai kapcsolatainkról és közös dolgainkról kezdeményez beszélgetést.

Az előadás a közös alkotási gyakorlat, a devised színház módszerével készült, az alkotócsapatban a Reactor állandó művészei, illetve meghívott alkotók vesznek részt.

„Genetikai állományunk 99.6%-a azonos. 99,6% belőlünk ugyanarról álmodik, mégis a különbségeink szerint határozzuk meg magunkat. Történeteket gyártunk, és azokban biztonságban érezzük magunkat. Történeteket, amelyek szerint mások vagyunk, mint a többiek.”

A 99,6% nem előadás, hanem utazás az elfogadás és a szolidaritás felé, ígérik az alkotók.

Az előadás háromnyelvű (román, magyar, angol) és feliratozva van, korhatár nélkül megtekinthető, időtartama kb. 100 perc. Az előadás a Románia: Száz év szeretet és gyűlölet elnevezésű projekt keretében valósult meg, a projekt másik finanszírozója a Román Kulturális Alap (AFCN).

Alkotók: Adorjáni Panna, Raul Coldea, Csala Hermina, Radu Dogaru, Petro Ionescu, Bogdan Olarson, Ötvös Kinga, Oana Mardare, Adi Tudoran.
(hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS