2019. április 25. csütörtökMárk
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Ünnepi hetek következnek a 10 éves Erdély TV-nél

2018. november 09. 09:35, utolsó frissítés: 09:42

Ünnepi hetek következnek a tv életében: 10 éves lett az Erdély TV. Az Erdélyi Magyar Televízió 2008. július elsején kezdte el a kísérleti adások földi sugárzását, októbertől a napi híradó gyártását, majd novembertől bekerült az első kábelhálózatba is.

Soós Attila, Szép Gyula és Szepessy ElődSoós Attila, Szép Gyula és Szepessy Előd


Ennyi idő alatt az Erdély TV félmillió interjú, riport és tudósítás, több ezer műsor és több száz film révén az erdélyiek legfontosabb helyi csatornájává vált - írják a közleményükben.

Idén csaknem 400 ezer nézőt, közel 25 ezer Facebook- és több tízezer Youtube-követőt sorakoztat fel maga mögött, illetve Instagramon láttatja a televíziós háttérmunkát. Tíz év alatt több mint 40 magazinműsor indult el, amelyek közül jelenleg 15 saját gyártású műsort közvetít hetente az Erdély TV, amely, a felmérések alapján az erdélyi magyarok kétharmadát éri el – összegezte a megvalósításokat Szepessy Előd főszerkesztő.

Az Erdélyi Magyar Televízió a legnagyobb lefedettséggel és nézettséggel rendelkező, magyar nyelven sugárzó televízióadó Romániában. Igencsak fontos intézmény ez az erdélyi magyarság életében – hangsúlyozta Szép Gyula, a Janovics Jenő Alapítvány kuratóriumának elnöke. Soós Attila ügyvezető igazgató pedig az Erdély TV-t műszaki szempontból az első tíz romániai televízióadó közé sorolta.A tv fennállásának tizedik évfordulójára ünnepi kampányt szervez, amely hivatalosan november 11-én, 13 óra 30 perckor az Üzenet szeretettel műsor különkiadásával indul. Az Erdély TV alapítói, felelős szerkesztői, egykori munkatársai és a tv-hez köthető személyek révén tekint vissza az elmúlt évtizedre, kiemeli a mérföldköveket, megmutatja a jelent, a fejlődést és a terveket.

Ünnepi hetek következnek november 12-től december végéig: a tv képernyői, az online felületek, a médiapartnerek termékei és a kültéri reklámfelületek hirdetik majd, hogy 10 éves az Erdély TV.

A kampány kiemelkedő mozzanata a december 17-ei Ünnepi Gálaműsor, a marosvásárhelyi Kultúrpalotában, ahova egykori és jelenlegi munkatársait, a tv életében fontos szerepet betöltő személyeket, támogatókat és nézőket egyaránt meghívja a tv. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS