2020. január 29. szerdaAdél
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A marosvásárhelyi színház „elhatárolódott” Székely Csaba új drámájának plakátjától

2018. november 13. 10:32, utolsó frissítés: 10:50

A Marosvásárhelyi Nemzeti Színház kiadott egy román nyelvű sajtóközleményt amelyben közlik, hogy a Gáspárik Attila vezette intézménynek semmi köze sincs a Székely Csaba Vitéz Mihály (Mihai Viteazul) című előadásához, illetve annak kifogásolt plakátjához. Ugyanakkor a közlemény szerint a színház a vezetősége révén elhatárolódik minden olyan színházi megnyilvánulástól, amely a "nemzeti méltóság" megsértésére alkalmas, függetlenül attól, hogy románokról, magyarokról, németekről vagy más nemzetiségekről van szó.

A közlemény utal arra is, hogy az állásfoglalásra azért került sor, mivel Marius Pașcan Maros megyei PMP-képviselő a közösségi oldalán fakadt ki Székely Csaba drámájának plakátja ellen, amelyen egy Románia formájú hússzelet látható, és a politikus szerint a centenárium évében ez sértő Románia számára. A képviselő ugyanakkor tévesen azt állította, hogy a darabot a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház mutatta volna be. A kifogásolt plakát:Gáspárik Attila igazgató az eset kapcsán a marosvásárhelyi rádiónak azt nyilatkozta, hogy nem tartja szerencsésnek, ha egy politikus művészi tevékenységeket kezd el értékelni és kifogásolni, ezt nagyon szomorú fejleménynek gondolja.

A Vitéz Mihály darab marosvásárhelyi bemutatása kapcsán korábban kialakult Gáspárik-Székely vitáról ITT írtunk. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS