2019. október 17. csütörtökHedvig
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Bán József filmje nagydíjat nyert Bukarestben

2018. november 13. 10:51, utolsó frissítés: 11:48

Bán József Az év lagzija című filmje nyerte a nagydíjat a a november 6. és 11. között Bukarestben megszervezett Docu Art Fest dokumentumfilm-szemlén.

Részlet Az év lagzija című filmből. Forrás: filmtett.ro Részlet Az év lagzija című filmből. Forrás: filmtett.ro


Bán József mellett egy másik erdélyi magyar díjazottja is van a dokumentumfilm-szemlének, mégpedig László József, aki a legjobb vágásért járó díjat vihette haza az Abandoned Places című alkotásáért.

A zsűri a legjobb rendező díját Alexandru Mavrodineanunak adta a Caisă című filmért, a legjobb operatőr Marius Iacob lett a Eu sunt Hercule című filmért, a legjobb televíziós dokumentumfilm díját Liviu Tofannak ítélte a zsűri a Brașov 1987. Doi ani prea devreme című produkcióért.

Különdíjban részesült Vargyasi Levente és Bányai Péter által rendezett Tehenesek című dokumentumfilm is. A dokumentumfilm két éven keresztül követi a háromszéki magyar szarvasmarhatartók mindennapjait.Különdíjat kapott továbbá Dinesz Dite Viața e o potecă című alkotásáért és Andrei OlănescuPoveste de Crăciun képi világáért. A legjobb diákfilm Andreea Ştiliuc Tatăl meu, Imre című filmje lett. (filmtett.ro)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS