2019. június 24. hétfőIván
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Luc Besson rendezőt további öt nő vádolja szexuális zaklatással

2018. november 29. 11:47, utolsó frissítés: 11:47

Kilencre emelkedett a francia rendező-producert helytelen szexuális viselkedéssel vádoló nők száma. A francia Mediapart portál nyomozása következtében Luc Besson egyik volt asszisztense elmondta, hogy a rendező szexuális kapcsolatra kényszerítette, valamint rendszeresen zaklatta. A névtelenséghez ragaszkodó asszisztens azt állítja, hogy ezt annak idején elmondta kollégáinak is.

A további vádlók között Besson két volt tanítványa is van, akiket filmiskolájában, a Cité du Cinéma stúdióban tanított. A rendező tulajdonában levő EuropaCorp filmgyár egyik volt alkalmazottja ugyancsak helytelen viselkedéssel vádol.

Májusban a rendőrség kihallgatta Besson-t Sand Van Roy színésznő megerőszakolásának vádja kapcsán. Júliusban a Mediapart nyomozásában további három nő vádolta a rendezőt különféle bántalmazásokkal, többek között tettleges bántalmazással és szexuális zaklatással.

Besson tagadja az erőszakkal kapcsolatos vádakat, „képzelgéses vádak”-nak nevezve azokat. Az új állításokat egyelőre még nem kommentálta. (The Guardian, hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS