2020. január 29. szerdaAdél
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Dokumentumfilm készült Avicii-ről

2018. december 12. 11:46, utolsó frissítés: 11:46

A Netflixen december 28-án debütál az idén áprilisban elhunyt zenészről szóló dokumentumfilm, az Avicii: True Stories. A filmet eredetileg kis közönségnek szánták, a lemezlovas halála azonban arra késztette a film rendezőjét, hogy több embernek és a rajongóknak is megmutassa a svéd lemezlovas életéről és munkásságáról szóló produkciót. Levan Tsikurishvili négy éven keresztül forgatott a DJ-jel.

A film közelről mutatja meg Tim Bergling igazi arcát, érzéseit, a művész állandó stresszállapotát, megterheltségét és lassú összeomlását is. Tsikurishvili számára még mindig fölfoghatatlan, hogy a 28 éves zenész meghalt, nem látja a tett pontos okát (Avicii családja azt mondta, hogy a fiatal zenész „egyszerűen már nem tudta tovább folytatni”).

„Az egész életem a stresszről szól”, mondja a filmben a DJ, egy barát pedig „ketyegő időbombának” nevezi Avicii-t. A film egy adott pontján a zenész konkrétan azt mondja: „Ez meg fog ölni.”Tsikurishvili úgy érzi, hogy Avicii a javarészt cenzúrázatlan dokumentfilm révén akarta elmondani saját történetét. (The Guardian, hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS