2020. február 25. keddGéza
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Szabó Borbála lesz a Kommentelj! író&olvasó találkozó vendége Kolozsváron

2018. december 12. 17:30, utolsó frissítés: 17:30

A soron következő Kommentelj! író&olvasó találkozó keretében mutatják be Szabó Borbála Nincsenapám, seanyám című regényét 2018. 12. 14-én, Kolozsváron, a K+ közösségi tér termében (Unió (Memorandumului) utca 3. ) .

A könyv borítója A könyv borítója


A Láthatatlan Kollégium közleménye szerint olyan könyvbemutatót szeretnének, ahol nem felnőttek beszélnek arról, hogy mit jó a fiataloknak olvasni, hanem olyat, amin a fiatalok és felnőttek együtt vesznek részt és hangot adnak véleményüknek – erre utal az esemény címe is, a Kommentelj!„Szabó Borbála regényének lapjain egy tizenéves lánnyal ismerkedhetünk meg, aki Frici és Dezső nevű macskái segítségével próbálja megérteni a körülötte kuszálódó világot, életet és halált. Dezső és Frici picit Bulgakov világát idézik, nem csak azért, mert Behemóthoz hasonlóan ők is beszélnek, hanem mert a valós és fiktív, a papír alapú múlt és a jelen elmosódott határán mozognak, mozgolódnak, huncutkodnak, de komolyan” - írja a közlemény.

Az esemény a Láthatatlan Kollégium Kortárs ifjúsági irodalom műhelyének (BBTE) projektje. Az eseményt megelőzően, a műhely tagjai több iskola tanulójával együtt készültek az eseményre. A könyvből külön példányt is kaptak a tanulók, hogy az íróval való személyes találkozásig minél többen kézbe vehessék és elolvashassák, véleményt alkothassanak róla. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS