2020. január 29. szerdaAdél
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Klassz! Új közelítések a klasszikus magyar irodalomhoz és színházhoz

2018. december 13. 10:45, utolsó frissítés: 10:45

Pénteken, december 14-én a BBTE Magyar Irodalomtudományi Intézete és az Eötvös Loránd Tudományegyetem XVIII-XIX. Századi Magyar Irodalomtörténeti Tanszéke közös műhelykonferencián járja körül a klasszikus magyar irodalom és színház kutatásának és oktathatóságának kérdését.A Klassz! Új közelítések a klasszikus magyar irodalomhoz és színházhoz címet viselő konferencia arra kérdez rá, hogy egy-egy újszerű nézőpont, keret, módszertani megoldás milyen módon teheti meglepően korszerűvé a klasszikus magyar irodalom és színház bevett szövegeit és jelenségeit.

A Bölcsészkar kis dísztermében (Marianum, Popovici terem) tartott előadások rendkívül változatosnak ígérkeznek s a magyar irodalom első író-olvasó találkozóitól, Szendrey Júlia gyermekeinek irodalmi próbálkozásain át a 19. színházi közönség viselkedéséig vagy a klasszikusok taníthatóságáig számos kérdéskört fognak át.

A konferencia részletes programja a kolozsvári magyar nyelv és irodalom szak honlapján vagy facebook-oldalán érhető el. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS