2019. április 19. péntekEmma
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Egy magyar alkotás biztosan ott van az Oscar-díjra jelöltek szűkített listáján

2018. december 18. 11:57, utolsó frissítés: 11:57

Nem került fel sem Nemes Jeles László Napszállta című filmje, sem Adina Pintilie Arany Medve-díjas Nu mă atinge-mă című alkotása az Oscar-díjra jelöltek szűkített listájára - derült ki az amerikai filmakadémia közléséből. A tíz élőszereplős rövidfilm között azonban továbbra is versenyben van Tóth Barnabás Susotázs című rövidfilmje.Az Oscar-díjakért folyó versenyben idén rekordszámú kategóriában volt magyar esélyes, Kovács István Ostrom című rövidfilmje, Andrasev Nadja A nyalintás nesze című animációs rövidfilmje és Bucsi Réka nemzetközi csapattal, dán producerrel és Lukács Péter Benjámin hangdizájnerrel készített, Solar Walk című animációs rövidfilmje azonban ugyancsak lemaradt a jelöltek szűkített listájáról. Szintén az esélyesek között emlegették Tuza-Ritter Bernadett Egy nő fogságban dokumentumfilmjét, és az sem került fel a kategória szűkített listájára.

A filmakadémia hétfő éjjel a legjobb dokumentumfilm, a legjobb dokumentum-rövidfilm, a legjobb idegen nyelvű film, a legjobb smink és frizura, a legjobb zene, a legjobb betétdal, a legjobb animációs rövidfilm, a legjobb rövidfilm és a legjobb vizuális effektusok kategóriájában hirdette ki a rövidített listát.

Milorad Krstic Ruben Brandt, a gyűjtő című alkotását, amely teljes egészében a Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával készült, a legjobb egész estés animációs film Oscar-díjára nevezték. Ennek a kategóriának a szűkített listáját egyelőre nem közölte az amerikai filmakadémia. (mti/ filmtett.ro)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS