2020. február 22. szombatGerzson
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Erdélyi győztese is van a Fölszállott a páva tehetségkutatónak

2018. december 22. 01:06, utolsó frissítés: 01:06

A vargyasi Borbáth Szilveszter nyerte az énekes szólisták és énekegyüttesek kategóriát a Fölszállott a páva című népzenei és néptáncos tehetségkutató műsor idei különleges évadát, amelyet a Duna Televízió pénteken élőben közvetített. A kolozsvári Tokos Zenekarnak most nem jött össze a győzelem kategóriájában. A tehetségkutató 2018-as évadában a műsor eddigi legjobbjai mérték össze tudásukat.

Borbáth Szilveszter (MTI Fotók: Máthé Zoltán)Borbáth Szilveszter (MTI Fotók: Máthé Zoltán)


A Döntők Döntője névre keresztelt fináléban az énekes szólisták és énekegyüttesek kategóriában az erdélyi versenyzőre szavaztak a legtöbben a nézők. Szóló és párostánc kategóriában Bulyáki Anett és Oszlánszki Patrik, a hangszeres szólisták és zenekarok kategóriájában a Fokos Zenekar, a néptáncegyüttesek közül pedig a Jászság Népi Együttes vehette át az OTP Bank egy-egy millió forintos nyereményét, amelyet a versenyzők a műsorban jótékony célokra ajánlottak fel. A jótékony felajánlásokat követően az OTP Bank további egy-egy millió forintot ajánlott fel a győzteseknek saját célra. A Döntők Döntőjének résztvevői, akik nem szerepeltek a győztesek között, fél-fél millió forintos jutalmat vehettek át. Mindezek mellett 1 millió forintos különdíjat kapott ifjabb Ürmös Sándor cimbalmos.

A szóló és párostánc kategóriában Bulyáki Anett és Oszlánszki Patrik nyert. A szóló és párostánc kategóriában Bulyáki Anett és Oszlánszki Patrik nyert.

A hangszeres szólisták és zenekarok kategória győztese, a Fokos ZenekarA hangszeres szólisták és zenekarok kategória győztese, a Fokos Zenekar

A néptáncegyüttesek között a Jászság Népi Együttes nyertA néptáncegyüttesek között a Jászság Népi Együttes nyert


A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) és a Hagyományok Háza hatodszorra megrendezett tehetségkutatójának fináléjában tíz produkciót láthattak a nézők. Az énekes szólisták és énekegyüttesek között Borbáth Szilveszter, Sőregi Anna és Komáromi Kristóf, valamint a Pendely Énekegyüttes lépett színpadra. A hangszeres szólisták és zenekarok kategóriájában a Fokos Zenekart és a kolozsvári Tokos Zenekart, a szóló és páros tánc kategóriában pedig Bulyáki Anettet és Oszlánszki Patrikot és Majer Tamást láthatta a közönség. A néptáncegyüttesek közül a Debreceni Hajdú Táncegyüttes, a Jászság Népi Együttes és a Szinvavölgyi Néptáncműhely jutott a fináléba. (mti)

A kolozsvári Tokos Zenekar fellépéseA kolozsvári Tokos Zenekar fellépése

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS