2020. április 5. vasárnapVince
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Golden Globe: a Bohém rapszódia lett a legjobb dráma

2019. január 07. 11:10, utolsó frissítés: 12:31

Kiosztották a Golden Globe-díjakat. Glenn Close a The Wife című filmben mutatott alakításért a legjobb drámai színésznő díját, míg Rami Malek a Bohém rapszódia (Bohemian Rhapsody) című alkotásban nyújtott teljesítményéért a legjobb drámai színésznek járó Golden Globe-díjat nyerte el a Los Angelesben megrendezett díjátadó ceremónián.

A dráma kategóriában a legjobb film díját a Bohém rapszódia kapta.A Foglalkozásuk: Amerikai (Americans) lett a legjobb televíziós drámai sorozat, a legjobb animációs film díját pedig a Pókember – Irány a Pókverzum (Spider-Man:Into the Spider-Verse) kapta.

A legjobb színésznő díját a musical vagy vígjáték kategóriában a brit Olivia Colman kapta A kedvenc (The Favourite) című filmben nyújtott alakításáért. A legjobb színész díjat Christian Bale vitte el ebben a kategóriában az Alelnök (Vice) című filmben nyújtott alakításáért.

A legjobb rendezőnek járó díjat Alfonso Cuarón mexikó filmes kapta Roma című alkotásáért, amely a legjobb idegen nyelvű film kategóriában ugyancsak az élen végzett. (hvg.hu)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS