2019. május 21. keddKonstantin
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Továbbjutott Antal Timi A Dalban

2019. január 20. 10:51, utolsó frissítés: 10:51

Szekér Gergő és Oláh Gergő holtversenyben nyerte A Dal 2019 első válogatóműsorát szombaton. A zsűri döntésével még Antal Tímea feat. Demko Gergő, a Konyha és a Nomad, a tévénézők szavazataival Deniz jutott tovább az Eurovíziós Dalfesztivál magyarországi válogatójának első válogatójából.

Szekér Gergő Madár, repülj! című dala, valamint Oláh Gergő előadásában a Hozzád bújnék egyaránt 41 pontot kapott a zsűritől. 39 pont jutott Antal Tímea feat. Demko Gergő dalának, a Kedves Világ!-nak, negyedikként jutott tovább a Konyha együttes és a Százszor visszajátszott 38 ponttal, ötödikként pedig a Nomad zenekar A remény hídjaival, 35 ponttal.

Az első válogatón a négy zsűritag zenész, előadó - Vincze Lilla, Both Miklós, Mező Misi és Nagy Feró - mellett az ötödik zsűritag a közönség volt. A nézők a produkciók elhangzása alatt 1-től 10-ig pontozhattak SMS-ben, ezeket összesítették, átlagolták és hozzáadták a négy zsűritag pontjaihoz, így jutott tovább öt dal. A hatodik továbbjutó a nézők szavazataival Deniz és az Ide várnak vissza című dal lett, így ő is bekerült az elődöntőbe.

A Dal 2019 élő adásába jutott harminc dal előadói közül a szombati első adásban tíz produkció lépett színpadra. Az említetteken kívül fellépett még Berkes Olivér (Világítótorony), Hamar Barni (Wasted), Pátkai Rozina (Frida) és Váray László (Someone Who Lives Like This). A második válogatót január 26-án, a harmadikat február 2-án rendezik, ezekből is hat-hat dal jut a két elődöntőbe, amelyeket február 9-én és 16-án tartanak. A Dal 2019 február 23-i döntőjébe nyolc produkció jut.

Antal Tímeán kívül több erdélyi kötődésű zenekar, énekes is fellép A Dal 2019-es kiadásában. Ott lesz a tavalyi X-Fatkor győztes USNK a Posztolj című dalával, a Székelyudvarhelyen alakult Monyo Projekt a Run Baby Run című dallal, illetve a kézdivásárhelyi YesYes zenekar egyik tagja, Katona Tamás is, aki az Incomplete című számot énekli. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS