2020. június 1. hétfőTünde
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Nincs magyar várományosa az idei Oscar-díjaknak

2019. január 22. 15:47, utolsó frissítés: 16:21

Közép-európai idő szerint kedd délután 15 óra 20 perctől kezdődően hozták nyilvánosságra az amerikai filmakadémián az idei Oscar-díjak jelöltjeit.

A legjobb rövidfilmek mezőnyében eddig a magyar Tóth Barnabás Susotázs című filmje is versenyzett, de a legjobb öt közé sajnos már nem került be a szűkített listáról.

A legjobb egész estés animációs filmek kategóriájában pedig egy másik magyar alkotás, Milorad Krstic Ruben Brandt, a gyűjtő című műve is esélyes volt, viszont az alkotás szintén nem jutott tovább.

A díjátadót, amelyen az amerikai filmművészet legrangosabb elismeréseit 91. alkalommal adják át, február 24-én tartják Los Angelesben.

Frissítés: A kedvenc és a Roma című filmet jelölte a legtöbb, egyaránt tíz kategóriában az amerikai filmakadémia az Oscar-díjra kedden Los Angelesben.

A legjobb film kategóriában nyolc alkotás versenghet az Oscar-szoborért, köztük a Fekete Párduc, a Csuklyások: BlacKkKlansman, a Bohém rapszódia, A kedvenc, a Zöld könyv, a Roma, a Csillag születik és az Alelnök.

A legjobb színésznő Oscar-díjára Yalitza Aparicio (Roma), Glenn Close (The Wife), Olivia Colman (A kedvenc), Lady Gaga (Csillag születik) és Melissa McCarthy (Megbocsátasz valaha?) esélyes.

A legjobb színész kategóriában pedig Christian Bale (Alelnök), Bradley Cooper (Csillag születik), Willem Dafoe (At Eternity's Gate), Rami Malek (Bohém rapszódia) és Viggo Mortensen (Zöld könyv) közül kerülhet ki a díjazott. (hírszerk/mti)

Cikkünket frissítjük!

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS