2019. október 18. péntekLukács
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Keményen támadják a meleg, transznemű francia Eurovízió-versenyzőt

2019. január 28. 14:58, utolsó frissítés: 14:58

A francia LMBTQ-szervezetek már 200-nál is több panaszt nyújtottak be gyűlöletbeszéd miatt, mert homofób és transzfób támadások érték Bilal Hassani énekest a közösségi oldalakon, miután az megnyerte az Eurovíziós Dalfesztivál selejtezőjének francia döntőjét.

Hassini marokkói, muszlim családból származik és bár női ruhákban és parókában adja elő produkcióját a fellépésein, magáról mindig férfiként beszél, mivel állítása szerint nem akar a létező skatulyák szerint gondolni magára, és nem tartja magára érvényesnek a női és férfi sztereotípiákat.

Hassini szombaton nyerte meg Roi című dalával az Eurovíziós Dalfesztivál francia válogatójának döntőjét. A döntőt követően a francia LMBTQ-szervezetek több mint 1500 olyan Twitter-üzenetet azonosítottak, amelyek diszkriminálóan vagy fenyegetően beszélnek Hassaniról orientációja és megjelenése miatt.A francia énekes egyébként nagy rajongója az osztrák Conchita Wurstnak, aki 2014-ben a Rise Like a Phoenix című dalával megnyerte az Eurovíziós Dalfesztivál döntőjét. (Metro)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS