2019. május 20. hétfőBernát, Felícia
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

„Írók az iskolában”: Kortárs szerzők tartanak rendhagyó irodalomórákat Marosvásárhelyen

2019. február 07. 11:25, utolsó frissítés: 11:25

Február és május között tíz kortárs szerző fog irodalomórát tartani hat marosvásárhelyi líceumban. A Podium Egyesület keretein belül létrejött projekt célja, hogy a diákoknak lehetőséget nyújtson a szerzőkkel való közvetlen találkozásra.

Az „Írok az iskolában” meghívott szerzői között idén Tudor Ganea, Márton Evelin, Elise Wilk, Gabriela Feceoru, Kali Ágnes, Vida Gábor, Alex Văsieș, Marin Mălaicu-Hondrari, Demény Péter és László Noémi szerepel.

A szervezők a hat tanintézmény könyvtárának egy-egy, a meghívott írók műveiből összeállított könyvcsomagot is ajándékoznak. A hagyományos beszámolók mellett Miruna Lavinia és Szilágyi Panna illusztrátorok is rögzítik majd a találkozók hangulatát. A szerzőkkel továbbá podcastek is készülnek majd, amelyek a közösségi felületeken lesznek elérhetők.

Az találkozók sora februárban veszi kezdetét: Gabriela Feceoru a „Mihai Eminescu” Pedagógiai Líceum diákjaival találkozik február 13-án, Demény Péter február 21-én találkozik a „Rákoczi Ferenc” Római-Katolikus Teológiai Líceum diákjaival. Február utolsó hetében a „Gheorghe Șincai” Technológiai Líceum diákjai Elise Wilkkel ismerkedhetnek meg, majd március első hetében Vida Gábor prózaíróval találkozhatnak.

A következő találkozók időpontjai a második félév kezdete után dőlnek el. Kali Ágnes és Alex Văsieș a „Bolyai Farkas” Elméleti Líceumba, Tudor Ganea és Márton Evelin a Művészeti Líceumba, László Noémi a Pedagógiai Líceumba, Marin Mălaicu-Hondrari pedig az „Unirea” Nemzeti Kollégiumba látogat el.

A Podium Egyesület „Írók az iskolában” nevű projektjének partnerei: Maros Megyei Tanfelügyelőség, a Vatra és a Látó irodalmi lapok; médiapartnerei pedig: Radio Guerilla, a Zi de zi napilap és a Marosvásárhelyi Rádió. (közlemény, hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS