2019. május 21. keddKonstantin
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Artisjus Irodalmi Díjat kap Markó Béla

2019. február 12. 13:20, utolsó frissítés: 13:25

Markó Béla Bocsáss meg, Ginsberg című verseskötetéért részesül Artisjus Irodalmi Díjban, amelyet február 18-án adnak át Budapesten. A szerző kötete tavaly jelent meg a budapesti Kalligram Kiadónál.

Az Artisjus Irodalmi Nagydíjat idén Takács Zsuzsa veheti át A vak remény című verseskötetéért, a díjazottak között továbbá Száz Pál, Thomka Beáta és Bán Zoltán András szerepel.

Az Artisjus Irodalmi Díjakat az Artisjus Egyesület hozta létre 2016-ban, azzal a céllal, hogy az előző év kiemelkedő, értékes irodalmi alkotásait díjazza, valamint ösztönzésül szolgáljon a tehetségüket már bizonyított művészek további munkájához. A Artisjus Irodalmi Díj az egyik legjelentősebb magyarországi irodalmi elismerés, melyet pályatársak szavaznak meg.

A korábbi években egyebek mellett olyan szerzők kapták meg, mint Földényi F. László, Kukorelly Endre, Pintér Béla, Spiró György, Tandori Dezső, Háy János, Zalán Tibor, Cserna-Szabó András, Tompa Andrea, Papp Sándor Zsigmond, Vida Gábor, Dragomán György vagy Závada Pál.


(MTI, hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS