2019. október 16. szerdaGál
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

TRIMAGINARIUM – készülőben három képzőművész csoportos kiállítása

2019. március 04. 17:37, utolsó frissítés: 17:37

László Hajnalka, Szabó András és Szentes Zágon képzőművészek TRIMAGINARIUM című csoportos kiállítását nyitják meg március 14-én, csütörtökön 19 órától a kolozsvári DoubleTree by Hilton Cluj – City Plaza szálloda kiállítóterében (Sindicatelor/Patak utca, 9–13. szám). Bevezetőt mond Rigán Lóránd filozófus, szerkesztő. A kiállítás április 14-éig tekinthető meg.László Hajnalka csíkszeredai képzőművész, reklámgrafikus munkáit letisztultság, tömörség, minimalista megoldások jellemzik. Egyszerűen fogalmaz, lényegre törően, ami nem zárja ki a dekoratív megoldásokat, illetve az időnként vibrálóan élénk színkezelést, amely ellensúlyozza, oldja képeinek sötét, komor tónusait. Témáit tekintve szívesen és szinte kizárólagosan az emberi testtel foglalkozik, annak képi lehetőségeivel, kortárs megközelítésmódjaival. Gyakran nagy történeti távlatokba, ismert kompozíciókhoz nyúl vissza, szürreális kérdéseket fogalmaz újra, tálal hatásosan.

Szabó András marosvásárhelyi születésű, Kolozsváron élő képzőművész. Apró részletességgel és precizitással kidolgozott, nagyméretű grafikái – a karcolásos technikának köszönhetően – főként a fehér és a fekete, a fény és az árnyék, valamint a pozitív és negatív síkok játékaiként hordozzák a beléjük szőtt történetet. A néző figyelme a felületek legapróbb mélyedéseit sem kerülheti el, a képeken ábrázolt összes tekintet hozzá szól. Az üzenet nem más, mint a művész által oly sokszor emlegetett idő és az önazonosság keresése közben robottá vált ember problematikája.

Szentes Zágon
csíkszeredai származású, Kolozsváron élő képzőművész, fotós, dizájner. Képeiről amorf alakzatok, különös kreációk, állati vagy tengeri teremtmények tekintenek le ránk élénk, harsány színekben, hivalkodóan és hívogatóan a négyzet alakú, 80x80 centiméteres vászonról. Külön világok megtestesítőiként részletgazdag, aprólékos kidolgozottságban jelenítik meg a mindennapi tapasztalásainkon túli létezést, mégis a mindennapi rutinok jól ismert elviselhetőségében vagy elviselhetetlenségében, távoli galaxisok létezésének reményében.

(közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS