2019. október 16. szerdaGál
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A Netflix filmre viszi Márquez Száz év magány című regényét

2019. március 06. 20:42, utolsó frissítés: 21:29

A Netflix szerdán jelentette be, hogy megfilmesíti Gabriel García Márquez Száz év magány című regényét. Noha a regény 50 évvel ezelőtt, 1976-ban jelent meg először, eddig nem került a soha a mozivászonra.

Rodrigo García, a szerző fia, nemrég azt mondta, hogy az apja nagyon aggódott amiatt, hogy a Száz év magány átültethető-e egy nagyjátékfilm keretébe vagy sem. Márquez úgy vélte, hogy egy két részes játékfilm terjedelme sem lenne alkalmas arra, hogy a regényt megfilmesítsék. Ugyanakkor határozottan azt szerette volna, hogy a történetet spanyol nyelven mutassák be – ezek miatt tehát több korábbi rendezői ajánlatot is elutasított, amelyek nem feleltek meg elképzeléseinek.

Francisco Ramos a Netflix spanyol nyelvű sorozatgyártó igazgatója azt mondta, hogy korábban már próbálkoztak a jogok megszerzésével, de ellenállásba ütköztek. Most viszont, hogy világszerte egyre nagyobb érdeklődés van az idegen nyelvű, feliratozott filmek és sorozatok iránt, a Száz év magány helyzete biztató. Főleg az olyan sorozatok és filmek után mint a Narcos vagy a Roma, amely nemrég nyerte el az legjobb idegen nyelvű film díjat az Oscaron. Ramos még azt is hozzátette, hogy tudja, sajátos történeti és érzelmi töltete van a regénynek, amit inkább a latin-amerikaiak érezhetnek át igazán, akik ismerik az Amerikák katonai diktatúrák, kolonializmus és új országok születése által meghatározott történelmét, viszont a Száz év magány még így is egy egyetemes értékű és egyetemes érvényű történet, amit az egész világ be tud majd fogadni és szeretni fog. (thenewyorktimes)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS