2019. június 24. hétfőIván
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Színházrendezői ambícióid vannak? Most színre viheted a dráMÁzat debütdíjas szövegét!

2019. március 13. 17:25, utolsó frissítés: 17:25

A nagyváradi Szigligeti Színház pályázatot ír ki a nyertes pályamű megrendezésére. A színház tavaly a székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színházzal közösen hirdette meg dráMÁzat IV. elnevezésű drámapályázatát, melynek debüt kategóriájában O. Horváth Sára: Gyerekjáték című műve lett az első helyezett.

Az előadás bemutatójára későbbi egyeztetéssel a tervek szerint lehetőleg 2019 szeptemberében, de mindenképp a 2019/2020-as évadban kerülne sor. (Szeptemberi bemutató esetén lehetséges próbaidőszak 2019. június és augusztus 15-től szeptember 21-éig). Az előadás helyszíne a Szigligeti Stúdió. (A stúdió alaprajzát és teremleírása itt található.) A produkció tervezett költségvetése 60 ezer lej.

A pályázaton a Kárpát-medencei művészeti egyetemek jelenlegi, és az utóbbi öt évben végzett magyar anyanyelvű színházrendező szakos hallgatói vehetnek részt.

Pályázni rendezői koncepcióval lehet, amelyet írásos formában kell eljuttatni a Szigligeti Színház művészeti titkárságára (e-mailebn a pr@szigligeti.ro címre, avagy postán: Teatrul Szigligeti Színház 410021 Nagyvárad / Oradea, Piata Regele Ferdinand I., nr.6 – în atenția secretariatului artistic).

A pályázati anyag összeállításához szempontok itt olvashatók, a nyertes dráma pedig innen tölthető le.

A pályázat beadási határideje: 2019. április 18.
A pályázatokat a Szigligeti Színház művészeti vezetése bírálja el.
A pályázók meghívást kapnak a VII. HolnapUtán Fesztiválra (2019. május 2-5.), amelynek keretében a szervezők eredményt hirdetnek.

(közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS