2019. november 14. csütörtökAliz
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Bejelentett néhány új filmet a TIFF

2019. április 12. 13:15, utolsó frissítés: 15:15

A tizennyolcadik alkalommal megrendezésre kerülő Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál (TIFF) eddig bejelentett programjából az derül ki, hogy a 2019-es Berlinálé fődíjasa és egy Bertolucci-klasszikus is levetítésre kerül majd a fesztiválon. A fesztivált május 31. és június 9. között szervezik meg Kolozsváron.

Az Arany Medve-díjat nyert Synonyms című film mellett bemutatják a világ fesztiváljait bejáró An Elephant Sitting Still (Da xiang xi di er zuo) című alkotást is, amely Hu Bo kínai író első, és utolsó filmje is egyben, mivel a forgatás után a rendező sajnálatos módon elhunyt.A fesztivál egyik törzsvendégnek számító Sebastian Lelio ismét visszatér a TIFF-re legújabb filmjével, a díjnyertes Gloria angol nyelvű remake-jével, a Gloria Bell-el.Rekonstrukció (Reconstruction) című debütfilmje után minden idők legnagyobb bevételt termelő dán filmjével, A 64-es betegnaplóval (The Purity of Vengeance) tér vissza a TIFF-re Christoffer Boe, továbbá Pálfi György Az Úr hangja című Stanislaw Lem-adaptációja is szerepelni fog majd a fesztivál műsorán.

Az közönség a The Bra című német-azeri koprodukciót is megtekintheti majd, de levetítésre kerül a Denys Arcand Arany Pálmára és Oscar-díjra jelölt rendező Az amerikai birodalom bukása (La chute de l'empire americain) című filmje is.

Paolo Virzi Őrült boldogság (La pazza gioia) című vígjátékát is meg lehet majd nézni. A film az 1990-es olaszországi focivilágbajnokság idején játszódik.Továbbá a TIFF megemlékezik a 2018 végén elhunyt Bernardo Bertolucci rendezőről is A megalkuvó (Il conformista) című 1970-es filmjének levetítésével.(közlemény/filmtett.ro)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS