2019. november 14. csütörtökAliz
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Több mint 150 kulturális intézmény nyitja meg kapuit a múzeumok éjszakáján

2019. április 23. 18:38, utolsó frissítés: 18:54

Országszerte több mint 150 múzeum és kulturális létesítmény lesz nyitva május 18-án a múzeumok éjszakája alkalmából, amely immár a 15. kiadásához érkezett.

Bukarestben eddig 50, az ország többi városában összesen 100 múzeum és nem konvencionális kiállítótér csatlakozott a programhoz, amelynek keretében évente egy alkalommal éjszaka is látogathatók a tárlatok, és ilyenkor számos koncertre, előadásra, művészeti eseményre is sor kerül.

Dragoş Neamu programmenedzser arról tájékoztatta az Agerpres hírügynökséget: idén rekordszámú kulturális létesítmény jelentkezett, hogy szeretne részt venni a programban. Több intézmény a kommunista rezsim emlékét dolgozza fel, így a piteşti-i, szamosújvári börtönmúzeum, valamint a nagyváradi várban lévő emlékkiállítás is részese lesz idén a programnak. Bukarest után Kolozsváron és Iaşi-ban lesz a leggazdagabb kulturális kínálat május 18-án este és éjszaka.

Az egyre nagyobb érdeklődésnek örvendő rendezvényt Franciaország kulturális minisztériuma kezdeményezte, fővédnöke az Európai Tanács, az UNESCO és a Múzeumok Nemzetközi Tanácsa. Romániában a múzeumok országos hálózata (RNMR) szervezi. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS