2019. november 14. csütörtökAliz
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Láng Gusztáv kapta a Méhes György-nagydíjat

2019. május 15. 13:35, utolsó frissítés: 14:11

Május 13-án adta át az Erdélyi Magyar Írók Ligája a Méhes Györgyről elnevezett nagydíjat és debütdíjat. A díjak átadásával egyidőben történt a Méhes György tehetségkutató pályázat eredményhirdetése is.

Az idei évben Láng Gusztáv irodalomtörténész, kritikus kapta a Méhes György-nagydíjat. Láng Gusztáv életművét és személyét Balázs Imre József költő, irodalomtörténész laudálta.

A képen: Balázs Imre József, Sánta Miriám, Láng Gusztáv és Karácsonyi Zsolt Forrás: helikon.roA képen: Balázs Imre József, Sánta Miriám, Láng Gusztáv és Karácsonyi Zsolt Forrás: helikon.roA Méhes György-debütdíjat Kali Ágnes költő, dramaturg kapta Ópia című kötetéért. A debütdíjas szerzőt Sánta Miriám költő, a Bréda Ferenc Irodalmi Kör alelnöke méltatta.
A képen: Kali Ágnes, Balázs Imre József, Sánta Miriám. Forrás: helikon.roA képen: Kali Ágnes, Balázs Imre József, Sánta Miriám. Forrás: helikon.ro


A Méhes György tehetségkutató pályázat eredményhirdetésére is sor került az este folyamán. A pályázaton úgy a vers, mint a próza kategóriában első, második és harmadik díjat osztottak, melyek egyenként 3000, 2000 és 1500 lejes jutalommal járnak. A pályázatra beérkezett 108 pályaművet Márton Evelin, Király Zoltán és Horváth Előd Benjámin szerzők alkotta zsűri bírálta el.

Vers kategóriában az első díjat Mărcuțiu-Rácz Dóra, a második díjat Eszenyi Fanni, míg a harmadik díjat Vajsenbek Péter kapta meg.
A képen: Mărcuțiu-Rácz Dóra, Vajsenbek Péter és Eszenyi Fanni Forrás: helikon.roA képen: Mărcuțiu-Rácz Dóra, Vajsenbek Péter és Eszenyi Fanni Forrás: helikon.ro


Próza kategóriában első helyet szerzett Czigány Domonkos, második helyezett Kustos Júlia lett, míg a harmadik helyezésért járó díjat Horváth Kamilla kapta. A tehetségkutató pályázat eredményhirdetése után a megjelent szerzők felolvastak a műveikből. (Helikon.ro)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS