2019. október 16. szerdaGál
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Jövő héten kezdődik a Várkert Fesztivál, ezúttal Kolozsváron

2019. május 17. 17:21, utolsó frissítés: 17:25

Május 24-26. zajlik az ideiglenesen Kolozsvárra, a Bánffy-palota udvarára költözött gyalui Várkert Fesztivál. Már a fesztivál megnyitóját megelőzően, május 21-én, kedden kezdetét veszi a programsorozat, ugyanis 17.00 órától a Bánffy-palotában működő Kolozsvári Szépművészeti Múzeumban kerül sor Zsombori Erzsébet-Zsimbi és Mayer Hella kiállításmegnyitójára - áll a szervezők közleményében. Az Ég és föld között című tárlaton a kolozsvári származású művésznők festményeit tekinthetik meg az érdeklődők.


A háromnapos fesztivál során számos zenei eseményre, gyerek- és családos programra kerül sor, állandó programként pedig – péntektől vasárnapig, 10.00 és 19.00 óra között – erdélyi és magyarországi kiadók részvételével könyvvásárt is szerveznek a Bánffy-palota emeleti árkádjai alatt.

Május 24-én (pénteken) 18.00 órától a Café Gitan feat. EDINA ad koncertet, 20.00 órától pedig a legendás KFT zenekar koncertjének örvendezhetnek a fesztiválra ellátogatók. Az estét afterparty-val zárják, 22.30-tól DJ Mini felel majd a jó hangulatért.

Május 25-én (szombaton) 11.00 órától Kolozsvár méltán híres bűvésze, Belloni szórakoztatja a kicsiket és nagyokat, majd 12.00 órától a Mozsikácska gyerekműsorára kerül sor. 14.00 órától a komolyzene hódítja meg a színpadot, amikor is a Classis kvartett ad koncertet, 15.30-tól pedig a Codex Régizene Együttes lép fel. 17.00 órától az Apáczai Csere János Elméleti Líceum dísztermében a Bekecs Néptáncegyüttes Legendák kertjében című előadását láthatják az érdeklődők. Az együttes produkciójának alapját a Székelyföldi Legendárium képezi: a közel 180 legendát és mondát tartalmazó gyűjteményből válogattak az előadás alkotói, s céljuk, hogy ezt a gazdag örökséget fenntartsák és továbbadják az érdeklődő közönségnek. Éppen ezért az eddigi kiadványok mellett szeretnék színpadi keretek között is bemutatni azt a legendafüzért, amellyel a nézők megismerhetik Székelyföld múltját, hagyományait és legendáit.

18.00 órától a Karaván Família ad koncertet a Bánffy-udvarbéli zenei színpadon, majd 21.00 órától további feledhetetlen zenei élményben lehet része a fesztiválozóknak, hiszen a gitárjátékáról ismert és világhírű Little G Weevil lép színpadra. 23.00 órától Coolture Morjaques afterpartyján bulizhatnak a jelenlévők.

Május 26-án (vasárnap) 11.00 órától a Törökvágási Református Templom Kányafő Galériájában Nemes András Csaba Mi emberek című grafikai tárlata lesz látható, 12.00 órától pedig ismét a gyerekeké a főszerep: gyerekműsorral vár minden érdeklődőt a Bánffy-udvarban a Karaván koncert.

A Bánffy-palota Tonitza-termében a Bábjátszótér A boldog herceg című előadását láthatják kicsik és nagyok, 16.00 órától pedig a Vintage Dolls ad koncertet a zenei színpadon. Szilágyi Enikő Kolozsvár Párizsban című sanzonestje 18.00 órától kezdődik, a fellépők sorát pedig a Vígszínház művészének, Fesztbaum Bélának és a Kék Duna Koncert-Szalonzenekarnak Seress Rezső-estje zárja 20.30-tól. Végezetül pedig – 23.00 órától – záróbulival búcsúztatják a Várkert Fesztivál idei kiadását, melynek teljes időtartama alatt elérhetőek lesznek a Fóti Kézműves Sörfőzde termékei.

Tekintettel arra, hogy a Bánffy-udvar egy zárt terület, melynek befogadóképessége korlátozott, amennyiben a helyszínen lévő szervezők úgy ítélik meg, hogy a közönség számára fenntartott hely betelt, lezárják a beléptető kapukat, újabb vendégeket pedig csak a korábbiak távozása esetén engednek be. A fesztivál teljes házirendje itt elérhető, további infók a rendezvény Facebook-oldalán is megtalálhatók. (közlemény/hírszerk)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS