2019. október 16. szerdaGál
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Klasszikus zenei maratont rendeznek a bonchidai Bánffy-kastélyban

2019. május 17. 18:52, utolsó frissítés: 18:52

Öt órán át tartó klasszikus zenei maratont szerveznek május 25-én a bonchidai Bánffy-kastélyban - közölték pénteken a szervezők.

A bonchidai Bánffy-kastélyt felújító Transylvania Trust Alapítvány egyik fő törekvése, hogy Erdély legnagyobb főúri rezidenciája élettel teli, pezsgő színhelye legyen kulturális, közösségi rendezvényeknek.

A Notes&Ties Egyesülettel közösen szervezett 2. Bánffy Music Day alkalmával ötórás klasszikus zenei maratont kínálnak a látogatóknak. A párhuzamosan zajló koncerteknek a kastély már helyreállított terei adnak helyet.

Az esemény külföldi meghívottja a fiatal zenészgeneráció egyik leginkább magával ragadó hegedűse, Roman Kim. A koncertmaraton előadói a Transylvania Saxophone Quartet, az Eufonia String Quartet, a Mood Quartet, a Transylvania Barokk Együttes, a kolozsvári Transilvania Filharmónia kürt kvartettje és rézfúvós kvintettje lesznek.

A gyerekek a Kukurikú, nagy bojár című zenei műhelyen vehetnek részt. A programot magyar és román nyelvű vezetett séták egészítik ki. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS