2019. október 16. szerdaGál
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Hargita megyei zenészek adnak koncertet a Hargita megyei gyerekekért

2019. május 20. 16:06, utolsó frissítés: 16:10

Bocskor Bíborka színművésznő, a Magashegyi Underground alternatív rockegyüttes csíki származású énekesnője és Andra Ioana Iamandi, az Octavian Goga Elméleti Líceum XI-ik osztályos matematika-informatika szakos diákja lesz a házigazdája a május 25–26-án megszervezett Hargita megyei zenészek Hargita megyei gyermekekért című karitatív jellegű pop-rock-jazz fesztiválnak.

A ForFun Egyesület és a Hargita Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Vezérigazgatóság által szervezett jótékonysági esemény a csíkszeredai Mikó vár udvarán lesz megtartva, ahol színpadra lépik a Bagossy Brothers Compay, a Robin and the Backstabbers, a Role, az Ineffable, a Tündérground, valamint az One More Minute együttes.A csíkszentmártoni származású énekesnő, Bocskor Bíborka 1982-ben született, a csíkszeredai Nagy István Művészeti Szakközépiskolában klasszikus éneket tanult, majd tanulmányait Marosvásárhelyen, a színművészeten folytatta. A Magyar Nemzetben 2016 áprilisában megjelent cikk szerint hirtelen döntés nyomán költözött Budapestre, és indult el a Megasztár 3.-ban. Ezt követően lett a Magashegyi Underground énekesnője, és jelenleg is Budapesten él.

A csíkszeredai Octavian Goga Elméleti Líceum 17 éves diákja, Iamandi Andra-Ioana is örömmel mondott igent a házigazda szerepre, hiszen mint mondta, egy aktív, optimista ember, aki szívesen tesz a közösségért, és szeretettel kapcsolódik a hátrányos helyzetű gyermekek és fiatalok megsegítésére irányuló akcióhoz. – Nagyon várom a fesztivál kezdetét, hogy együtt örülhessek a közönséggel a kiváló zenének és a karitatív akciónak – mondta Iamandi Andra-Ioana.

A népszerű együttesek – a fellépés szerint időrendi sorrendben: az Ineffable, a Tündérground, a Robin and the Backstabbers, az One More Minute, a Role zenekar és a Bagossy Brothers Company az első pillanattól pozitívan reagáltak a felkérésre. A Bagossy Brothers Company le is mondott egy koncertet azért, hogy a Hargita megyei közönségnek énekelhessen, a Role is lemondott egy bécsi fellépést, a Robin and the Backstabbers pedig úgy alakította a programját, hogy szombaton este Csíkszeredában koncertezhessen.

A koncerteket mindkét nap a Vámszer Géza Művészeti Népiskola gazdag programkínálata előzi meg.

A Mikó-vár előtti téren a gyerekek és fiatalok kipróbálhatják a fajáték készítést, fafaragást, kerámia tárgyak festését, nemezelést, arcfestést, részt vehetnek a gyerektáncházban, mesefoglalkozásban, interaktív zenei játékokban, kőfestésben, hangszerkészítésben, zumbázhat, dekupázst készíthet befőttes üvegekre, illetve kipróbálhatja a bábkészítést.

A gyerekfoglalkozásokat a népiskola tevékenységvezetői, kézművesei, meghívott előadói és szaktanárai irányítják.

Az kétnapos eseményre a jegyek elővételben kaphatók a bilete.ro honlapon, a Csiki Mozi jegypénztárában, illetve megvásárolhatók a helyszínen is, a koncertek előtt.

A jegyek ára: egy napi jegy 30 lej, két napi jegy 50 lej.
A Hargita megyei zenészek Hargita megyei gyermekekért című karitatív jellegű pop-rock-jazz fesztivál szervezését számos intézmény, cég és médiaorgánum felkarolta. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS