2019. október 16. szerdaGál
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Megérkezett a Double Rise Fesztivál végleges programja

2019. május 21. 16:45, utolsó frissítés: 16:45

Nem csak az idei szlogenjében (Menjünk ki a zöldbe!) akar zöld fesztivál lenni a torockói Double Rise, hanem a zenei felhozatalában és a környezetre való valós odafigyelésben is - tájékoztatnak a szervezők közleményükben, amelyben egyben a fesztivál végleges programját is ismertetik.

"A fesztivál zöldebbé tételében kiemelkedően fontos újítás, hogy nem lesznek szívószálak, elsősorban dobozos sör lesz vásárolható a műanyag poharas helyett (amelynek dobozait szelektíven gyűjtik majd), ugyanakkor kukorica alapból készült, lebomló poharakkal is találkozhatunk a rendezvény több helyszínén" - írják a közlemény bevezetőjében.

Az egykor Nagyszínpadként ismert előadóteret a rendezvény megálmodói az idei évben Double Stage-re keresztelték, ahol számos nemzetközi, magyarországi valamint romániai előadó is fellép. A fesztivál első igazi nemzetközi fellépője július 3-án az izlandi GusGus lesz, amit további nemzetközi nevek követnek. A bosnyák Dubioza Kolektiv a Balkán pezsgését hozza el július 4-én, míg a holland Dope DOD az igazán őrületes ütemekért felel majd július 6-án. James Marvel és Mc Mota a legnagyobb európai elektronikus zenei fesztiválok világába repíti a közönséget, de fellép az Asian Dub Foundation, valamint erb N dub is az Egyesült Királyságból. A részletes program:


A Double Stage-en hallhatjuk majd Románia egyik legismertebb elektronikus formációját, a Golant, valamint a Roa-t. A magyar zenei kínálatból nem maradhat ki idén sem a 2018-as fesztiválhimnuszt szerző Hiperkarma, az erdélyi közönségkedvenc Bagossy Brothers Company, az Ivan and the Parazol, a 30Y és a Kiscsillag. A koncertélmények ínyencségeként említhető a ritkaság számba menő Bohemian Betyars és a Parno Graszt közös koncertje, valamint szülinapi koncert is lesz, hiszen a Tankcsapda a Székelykő lábánál is megünnepli fennállásának 30. évfordulóját.

A Rise Stage-nek elkeresztelt egykori kisszínpadon is megjelennek a nemzetközi fellépők. A Szabó Benedek és a Galaxisok, az Esti Kornél, a Mangorise, a Blahalouisiana, vagy az AWS koncertjei után a késő esti koncertek között a brit The Buddha Pests lép fel. De ezen a színpadon lép fel a kolozsvári székhelyű Rehab Nation is. A Rise Stage további fellépői között találjuk a Zagar, Run Over Dogs, Indeed és Fatal Error zenekarokat, de ugyanezen a színpadon lép fel az Ethno Funk koronázatlan királya, a Baricz Gergővel kiegészült Kerekes Band.Összművészeti fesztiválként a Double Rise idén is változatos színházi előadásokkal várja a jelenlevőket. A Kriza János Művelődési Házban magyar, illetve román nyelvű előadásokat is megtekinthetünk. Színpadra lép többek között a román Reactor, a Navarra Dance Stúdió, a Szín-Kron csoport, valamint a marosvásárhelyi és kolozsvári színművészeti egyetem diákjai is.

A résztvevők elmerülhetnek az irodalom legkülönfélébb műfajai között. Slam workshopon vehetnek részt a NEST jóvoltából, irodalmi beszélgetéseket hallgathatunk meg az EMIL szervezésében. A művészeti udvar mindemellett kiállítások, filmklub és kézműves sörök otthona is lesz.

A Hagyományok Házával közreműködésben megvalósuló FolkLigetben idén sem maradhatnak el a jól bevált nappali tevékenységek, amelyek családosok, kisgyerekek és fiatalok csoportját is kiválóan elszórakoztatja. Amíg a déli óráktól kezdődően a gyermekeket kézműves foglalkozások, meseelőadások, tánc- és énektanítás köti le, addig ugyanezek a programok segítik a szülőket, hogy a szomszédos BorUdvarban a legkiválóbb magyar borokat kóstolhassák meg. Délután a FolkLigetben adatközlők koncertjeivel hangolódhatunk az estére, vagy éppen Berecz András kalauzolhat minket a mese világában.Az esti órákban hallhatjuk a FolkLiget színpadán Szalonna és Bandáját, a Dűvő Zenekart vagy az Üver Zenekart is. A Rendhagyó Prímástalálkozó, vagy az Etnorom koncert után a jól bevált esti táncház sem maradhat el, amelyen a Tokos zenekarral hajnalig mulathatnak az érdeklődők, miközben átkacsintanak a BorUdvarba egy-egy hűsítő fröccsért.

Az MVM Electri-City (az egykori Hanglegelő) a budapesti CityMatiné jóvoltából biztosít napközbeni buli helyszínt temérdek dj-vel. A nagy népszerűségnek örvendő délelőtti bulikat kiegészítik a késő esti lemezlovasok, mint: Hunay, Soulshaker, Eye Scream, Beatjunkz és még sokan mások. A fesztivál szervezői ugyanakkor meglepetés programokat is ígérnek, amelyről a Facebook oldalukon osztanak majd meg először.

A bérletek május 31-ig kedvezményesen, 249 RON-ért szerezhetőek be. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS