2019. november 21. csütörtökOlivér
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

KlausenMusik címmel indul nyári hangversenysorozat a kolozsvári Piarista templomban

2019. június 24. 14:47, utolsó frissítés: 14:47

Az Egyházzene - Kolozsvár egyesület szervezésében nyári hangversenysorozatra kerül sor a kolozsvári Piarista (Szentháromság) templomban, július-augusztus hónapok folyamán, minden pénteken este 7 órától, illetve két extra kóruskoncerttel július 7- és 14-én, svájci együttesek közreműködésével.

KlausenMusik 2019 részletes programja a következő:


● Július 5: Kamarazene: Intono Kvártett (Kolozsvár)
● Július 7: Kóruskoncert: Schola gregoriana (Svájc) & Schola
Transsylvanica
(Kolozsvár) gregorián szkólák közös koncertje
● Július 12: Orgonakoncert: Elischer Balázs (Magyarország)
● Július 14: Kóruskoncert: Winterthur Chor (Svájc) és a Szent
Cecília kórus
(Kolozsvár)
● Július 19: Kamarazene: Neumarkt Brass - rézfúvós kvintett (Marosvásárhely)
● Július 26: Kamarakoncert: Medve Sándor (Trombita) és Potyó István (orgona)
● Augusztus 2: Kamarazene: Hary Noémi (Oboa d'amore) és Miriam Marinescu (orgona)
● Augusztus 9: Orgonakoncert: Józsa Domokos (Nagyvárad)
● Augusztus 16: Concerto Spiralis kamaraegyüttes koncertje, barokk zene
● Augusztus 23: a Szent Cecília kórus és zenekar emlékhangversenye Ruzitska György halálának 150. évfordulója alkalmával
● Augusztus 30: Film-Koncert. Janovics Jenő: A tolonc - némafilm orgonaimprovizációval: Meghívott előadó: Pálúr János (Magyarország).

A Piarista templomban szervezett hangversenysorozat a szervezők reményei szerint fontos kulturális színfoltjává válik Kolozsvárnak, kiegészítvén a nyári hónapok kulturális ajánlatát. Az esemény hiánypótló jellege annál is fontosabb, mivel nyáron a hivatásos művészeti intézmények szünetelnek és így jóval kevesebb komoly zenei esemény van. A hangversenysorozat célja ugyanakkor az is, hogy a városba látogató turisták megismerkedhessenek helyi kulturális és zenei örökséggel.

A Farkas utcai református templomban szervezett nyári, szerdai esti hangversenyek többéves hagyományra tekintenek vissza. Az újonnan induló KlausenMusik koncertsorozat a Piarista templomban változatos programmal és rendkívüli előadókkal fogja megörvendeztetni a hallgatókat, minden pénteken este 7 órától: kamarazenével, orgonakoncertekkel, kórus és szimfonikus művekkel egyaránt.

A KlausenMusik 2019 koncertsorozat Kolozsvár Polgármesteri hivatala és helyi tanácsa támogatásával jöhetett létre, partnerségben a Szent Mihály plébániával, a Báthory István Elméleti Líceummal és a TIFF Filmfesztivál alapitvánnyal.

(közlemény, hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS