2019. október 16. szerdaGál
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Népviseleti mustra és Beatrice koncert is lesz a Kalotaszegi Magyar Napokon

2019. június 28. 15:38, utolsó frissítés: 15:38

Pénteken sajtótájékoztatón ismertették, a július 13-14-e között zajló Kalotaszegi Magyar Napok programját. A kétnapos fesztivál programjából, idén sem hiányzik a népviseleti mustra, a könyvbemutatók, kerekasztal beszélgetések, sport tevekénységek, a képzőművészeti kiállítások és a kézműves vásár sem, állítja az RMDSZ Kolozs megyei szervezetének sajtóközleménye.

„Örülök, hogy idén is sikerül megszervezni a Kalotaszegi Magyar. A kalotaszegi közösség, nem csupán szereti a hagyományokat, hanem műveli, tiszteli azokat. Ez az eseménysorozat is abban segít, hogy a közösséget összetartsa, és találkozási teret biztosítson a számára és megmutassuk az élő, pezsgő Kalotaszeget.” – nyilatkozta Csoma Botond parlamenti képviselő, az RMDSZ Kolozs megyei szervezetének elnöke.Július 13-án, szombaton gyerek- és sportfoglalkozások, kerekasztalbeszélgetés, könyvbemutatók és képzőművészeti kiállítás várja az érdeklődőket. Este a Barcsay-kertben 4S Street és Loose Neckties Society koncert lesz. Vasárnap a néphagyományé a szerep, hisz a Népviseleti Mustra után, a régió valamennyi néptánccsoportja és zenekara bemutatkozik a Barcsay-kert színpadán. Az eseményt a kolozsvári Knock Out zenekar, illetve Nagy Feró és a Beatrice koncertje zárják.

„A rendezvény célja a kalotaszegi kultúra bemutatása és az évszázados néphagyományok ápolása. Közösségi összefogással, olyan rendezvényt kívántunk összehozni, amelyen valamennyi kalotaszegi település lakója otthonosan érezheti magát és büszke lehet viseletére, táncára, hagyományaira” – nyilatkozta Buzás-Fekete Mária, Bánffyhunyad RMDSZ-es alpolgármestere.

Antal Géza
, az RMDSZ Kolozs megyei szervezetének ügyvezető elnöke elmondta, hogy a kalotaszegi települések képviselőivel egyeztetve szervezik meg évről évre az eseményt, hisz ez nem csak a bánffyhunyadiak eseménye, hanem az egész régió ünnepe. „Továbbra is a népviselet és népviseleti mustra a központi elem, amely köré felépítjük a rendezvényt, idén viszont jelentősen bővítettük az élőzenei felhozatalt, igazodva a kor igényeihez.” – tette hozzá, az ügyvezető elnök.

A szervezők kiemelték szívesen várnak mindenkit az eseményre, különösképpen a népviseleti mustrára, amelyhez egyénileg és csoportosan is csatlakozhatnak az érdeklődők, kiváltképpen azok akik kalotaszegi népviseletben érkeznek. A Kalotaszegi Magyar Napok programjáról ITT olvashatnak bővebben az érdeklődők. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS