2019. október 16. szerdaGál
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Újdonságok az idei Szatmárnémeti Utcazene Fesztiválon

2019. július 04. 10:06, utolsó frissítés: 10:07

Július 12-e és 14-e között ismételten több külföldi, életvitelszerűen utcán zenélő és alkotó művész érkezik a Szatmári Utcazene Fesztiválra. Idén a szervezők még színvonalasabb, látványosabb, környezetbarátabb és emberközelibb rendezvényt ígérnek, nagyon sok meglepetéssel. Ezek közül most öt olyan újdonságot szedtünk össze, ami valószínűleg tetszeni fog idén.Még nemzetközibb lett a Szatmári Utcazene Fesztivál

Bár eddig is nagy volt a felhozatal a nemzetközi fellépők tekintetében, de idén pár együttes kivételével kizárólag külföldi, világjáró utcai zenészek érkeznek a rendezvényre. Többek között olyan eddig nem látott műfajok is megjelennek, mint a tűzszínház, a légi akrobatika, vagy a cirkuszi beatbox burleszk.

Új tematikus színpaddal bővül a rendezvény

Az előző években hatalmas sikert arattak a különféle artisták, zsonglőrök, utcai művészek és commedia dell’arte figurák, akik látványos és lélegzetelállító műsoraikkal varázsolták el a szatmáriakat. Ezért 2019-ben sokkal nagyobb hangsúlyt kapnak ezek a produkciók, az Új Főtéren megnyitják az Artist Arena színpadot, hogy a közönség még zavartalanabbul élvezhesse a jobbnál jobb műsorszámokat.


StreetBeats, a bakelites chillzone

Idéntől egy új elektronikus zenei színpaddal is bővül a Szatmári Utcazene Fesztivál, ahol a három nap során nyolc romániai bakelitlemezes DJ felel a hangulatért, a napszaknak megfelelően a funktól, a dzsesszen át a house-ig.

Minden eddiginél nagyobb streetfood felhozatal

2017-ben elsőként hozták be Szatmárnémetibe a fesztiválokról ismerős, ínycsiklandozó “street food” falatokat. Idén több mint 15 helyen várják a látogatókat az utcai konyha művészei, a jól bevált kézműves burgerek mellett a mindenre éhes közönség többek között belekóstolhat az indonéz, a spanyol, a mexikói és az indiai urbán-gasztro fogásaiba is, de nem fog hiányozni a rozéfröccs sem.

Utcazenés termékek és PayPal támogatás

Idéntől lehetőség van arra, hogy bárki beszerezhesse a kedvenc utcazenés pólóját, vagy akár a kifejezetten szatmáriaknak készült, különleges dizájnnal ellátott bögrék egyikét. Ugyanakkor 2019-ben már bárki lehet a Szatmári Utcazene Fesztivál támogatója a hamarosan elinduló PayPal támogatási opciók megvásárlásával, amelyért cserébe a felajánlók exkluzív utcazenés ajándékcsomagban részesülnek.

Az utcazenét és az utcai művészeteket kedvelő szatmáriakat idén 7 színpaddal várják: az Október 25-e téren felállított új színpad az Artist Arena by ZES Zollner, ahol a legkülönlegesebb utcai művészek etűdjeit láthatják, a Compas színpad a Batthyány sétány rendezvény gödörénél várja az érdeklődőket, ugyanakkor a Libertății tér közepén felállított Dräxlmaier színpadnál is a legszórakoztatóbb produkciókat követhetik végig. A Batthyány sétány elején a TransPink színpad nagyon sok meglepetéssel vár mindenkit, a Szamos-parti színpad pedig az Ecomatrix jóvoltából fog életre kelni. A RedHat Yard a szervezők nem hivatalos székhelye és az esti bulik helyszíne, emellett a Művészeti Múzeum, a Vécsey ház udvarát is egy varázslatos hellyé alakítjuk, ahol a legkedveltebb bakelites lemezlovasok várják az elektronikus zene kedvelőit. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS