2019. október 16. szerdaGál
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Pénteken kezdődik a Szatmárnémeti Utcazene Fesztivál

2019. július 11. 14:08, utolsó frissítés: 14:08

Szatmárnémeti az utcazene és az utcai művészetek fővárosa ezen a hétvégén. Július 12-e és 14-e között a világ minden pontjáról érkeznek fellépők a megyeszékhelyre, és 120-nál is több káprázatos produkciót láthat a közönség a fesztiválon felállított hét színpadon. A szervezés eddig is gőzerővel folyt és a hétvégén sincs megállás.

A fesztivál szervezői szerettek volna minél több turistát Szatmárnémetibe csalogatni, ezért elsőként a helyi rendezvények közül, szakítva a megszokott reklám konvenciókkal egyfajta gerilla akcióba fogtak a környező városokban. Mr. Piano, a fesztivál guruló zongorás nagykövete hirdette Nyíregyházán, Nagykárolyban, Nagyváradon és Kolozsváron az Utcazene Fesztivál hangulatát.

A sikerre való tekintettel, hogy a szatmári közönségnek, főleg a gyerekeknek, is kedveskedjenek a rendezvény előtt, csütörtök délután 17 órától a Batthyány sétányon piano-taxizást indítanak. Várnak mindenkit, aki szívesen végiggurulna egy partitúrán.

A hétvégén a szervezők több mint 120 produkcióval várnak mindenkit: most már megvan a teljes program is, amelyet partnerük, a Festivapp felületén már böngészni lehet. Az applikáció Androidra innen, iOS-re pedig innen tölthető le.

Az érdeklődők már csütörtök délutántól, a Batthyány sétányon megkóstolhatjátok a legfinomabb streetfood falatokat: 15 igényes szolgáltató hozza el a legjobb utcai fogásokat, különleges ételeket és italokat.

A rendezvényen elindítják az első lokálpatrióta merchandising shopot, ahol személyre szabott pólókat vásárolhattok majd, több egyedi méretben is. A shopot a RedHat Yardban kell majd keresni, a piros lakókocsiban.

Az utcazenét és az utcai művészeteket kedvelő szatmáriakat idén 7 színpaddal várják: az Október 25-e téren felállított új színpad az Artist Arena by ZES Zollner, ahol a legkülönlegesebb utcai művészek produkcióit láthatják, a Compas színpad a Batthyány sétány rendezvény gödörnél várja az érdeklődőket, ugyanakkor a Libertății tér közepén felállított Dräxlmaier színpadnál is a legváltozatosabb produkciókat követhetik végig. A Batthyány sétány elején a TransPink színpad nagyon sok meglepetéssel vár mindenkit, a Szamos-parti színpad pedig az Ecomatrix jóvoltából fog életre kelni. A RedHat Yard a szervezők nem hivatalos székhelye és az esti bulik helyszíne lesz, emellett a Művészeti Múzeum, a Vécsey-ház udvarát is egy varázslatos hellyé alakítják, ahol a legkedveltebb vinyl lemezlovasok várják az elektronikus zene kedvelőit. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS