2019. október 16. szerdaGál
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Főzzön a fenyők árnyékában, a borvízforrások szomszédságában! Indul a borszéki bográcsfesztivál

2019. július 11. 15:11, utolsó frissítés: 15:18

Második kiadásához érkezett a borszéki multikulturális, művészeti és gasztronómiai fesztivál. Péntektől benépesül a sípálya környéke, három napig programok kavalkádját kínálja az idei Borszék Bogrács Fesztivál. Egyik kiemelkedő esemény lesz a vasárnapi főzőverseny, amelyre a nevezést vasárnap reggel zárják le.

Az idei vetélkedőt vasárnap 10-15 óra között tartják. Az érdeklődés már most óriási, hiszen az eddig jelentkezett csapatok száma meghaladja a kéttucatnyit.
A vetélkedőre jelentkezni még mindig nem késő, vasárnap reggelig bárki megteheti azt. A nevezéshez kövessék a fesztivál Facebook-oldalán létrehozott eseményben szereplő utasításokat, amely a nevezési űrlap kitöltési útmutatóit is tartalmazza. Ugyanitt található a verseny kétnyelvű szabályzata is. Fontos tudni, a jelentkezés érvényesítéséhez 150 lejes nevezési díjat kell fizetni, ezt a helyszínen lehet megtenni.

A fesztiválon a gasztronómiai vetélkedő megelőzően, szombaton a kulináris világok bemutatására kerül sor. Ennek során 10 nemzeti kisebbség nyújt ízelítőt hagyományos konyhájukból a sípálya környékén kialakított bográcsok küzdőterén.

A vasárnapi vetélkedőre bárki benevezhet, a háromtagú csapatoknak egyetlen, szabadon választott bográcsos ételt kell főzniük – legkevesebb 20 porciónyit. A zsűrizésnél többek között számítani fog a recept eredetisége, a szakmai hozzáértés, a tálalás esztétikája, a megadott tematika betartása, és természetesen az ízvilág. A nemzetközi gasztronómiai versenyek szabályzatának megfelelően a sorrendet az egyes zsűritagok által adott pontszámok átlaga határozza meg. A zsűrit Cosmin Dragomir, a GastroArt blog szerzője, Cristian Tabără neves televíziós szakember, illetve Konyari Sándor magyarországi mesterszakács alkotják, díjainkat pedig a fesztivál bőkezű támogatói ajánlják fel. Ha bárkinek bármilyen kérdése merülne fel a főzőverseny-, vagy a fesztivál kapcsán, azt bárki könnyedén felteheti az esemény Facebook-oldalán, vagy a dordeborsec@gmail.com címen.

A kulináris és zenei kínálattal kecsegtető Borszék Bogrács Fesztivál programkínálatában a multikulturalitás és a kultúra egyaránt fontos elem, emellett pedig filmvetítések, tánc, különböző sportesemények, kiállítások, fotós és kerékpáros túra is szerepel a programban, amelyet ugyancsak Facebook-oldalukon lehet tanulmányozni. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS