2019. december 14. szombatSzilárda
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Art in the Street lett a Jazz in the Street-ből, és mától lehet jelentkezni rá

2019. augusztus 12. 16:33, utolsó frissítés: 18:22

Augusztus 12-től lehet jelentkezni az immár Art in the Street elnevezésű, egykor Jazz in the Street utcaművészeti fesztiválra. Az eseményt idén Kolozsvár mellett Jászvásárban is megszervezik, október 12-13., illetve szeptember 28-29. között.

A szervezők romániai és külföldi képzőművészek, vizuális művészek, táncosok, előadók, színészek, animátorok, zenészek és egyéb művészeti ágakat képviselő alkotók jelentkezését várják. Jelentkezni csoportban (művészi csoportosulás, társulat, együttes) és egyénileg is lehet. A jelentkezési űrlap, valamint az elbírálás szabályzata a rendezvény honlapján található meg.

A jászvásári eseményre pályázók szeptember 5-ig jelentkezhetnek, a végleges eredményeket legkésőbb szeptember 10-ig hozzák nyilvánosságra a szervezők. A kolozsvári kiadásra legkésőbb szeptember 12-ig kell beküldeni a jelentkezéseket, végső eredmény szeptember 17-én lesz várható.

Az Art in the Street egy utcaművészeti kezdeményezéseket támogató és fejlesztő program. A szervezők célja a fiatal utcaművészek népszerűsítése mellett az, hogy felhívják a közösségek figyelmét a művészetek szerepére és fontosságára. Az esemény első kiadását Jazz in the Street néven 2016-ban rendezték meg Kolozsváron, 2018-ban már több mint 17 ezer résztvevőt számláltak.

(közlemény, hírszerk.)

Fotó: Art in the Street

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS