2020. június 1. hétfőTünde
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A Ligetben marad a Vásárhelyi Forgatag

2019. augusztus 12. 17:11, utolsó frissítés: 17:11

Az elmúlt hetekben nemcsak a szervezőket, hanem a közvéleményt is foglalkoztatta a VII. Vásárhelyi Forgatag fő helyszínének kérdése. A rendezvény szervezőinek tájékoztatása szerint sikerült pontot tenni az elhúzódó folyamat végére, ugyanis aláírták az együttműködési megállapodást a Marosvásárhelyi Polgármesteri Hivatal képviselőivel.

„Gyakorlatilag alig több, mint egy hét választ el minket a marosvásárhelyi magyarság legnagyobb szabású ünnepségétől, emiatt az elmúlt egy hétben több alkalommal is egyeztettem Makkai Gergely alpolgármesterrel a rendezvény fő helyszínének ügyében. Ma reggel pedig – vélhetően ennek is köszönhetően – aláírtuk a megállapodást, amelynek értelmében idén is a Liget és a Vár ad otthont a Vásárhelyi Forgatag programjainak” – mondta Portik Vilmos főszervező.

A hetedik Vásárhelyi Forgatag augusztus 23-25. között a SZFÉRA kortárs művészeti tér programkavalkádjával hangolja a marosvásárhelyieket az egy hetes ünneplésre, majd augusztus 26-án a Magyar Nemzeti Táncegyüttes valamint a Magyar Állami Operaház nagyszabású előadásaival veszi kezdetét a Forgatag, amely egészen szeptember 1-jéig.

„Távlatokban gondolkodva ezt az újra és újra felmerülő bizonytalansági tényezőt ki kell küszöbölni, mert így sem kiszámíthatóság, sem tervezhetőség nincs a rendezvénnyel kapcsolatban. Meggyőződésünk, hogy a városról és a Forgatagról kialakult képnek sem tesz jót” – tette hozzá Portik.

„Összeköt minket” szlogennel, minden eddiginél színesebb összművészeti programokkal igazi közösséget kovácsolni Marosvásárhelyen - ezt fogalmazták meg célul a szervezők idén.

(közlemény)

Fotó: Vásárhelyi Forgatag

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS