2019. december 5. csütörtökVilma
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Lélektani krimi készült erdélyi színészekkel: ősszel érkezik a Valan

2019. augusztus 14. 12:14, utolsó frissítés: 17:35

November 21-én kerül a mozikba a Valan – Az angyalok völgye, Bagota Béla első nagyjátékfilmje.

A film főszereplője Péter (Krisztik Csaba), aki nagyvárosi rendőrként emberkereskedők után nyomoz Brassóban. Az életét annak szenteli, hogy eltűnt lányokat találjon meg. Minden megmentett lányban valahol a saját húgát, Julit látja. Julinak huszonkét évvel ezelőtt nyoma veszett szülővárosukban, a romániai forradalom káoszában felbolydult Valanban.Péter egy telefonhívás miatt kénytelen visszatérni az erdélyi bányavárosba, amikor felmerül a gyanúja, hogy testvére holtteste került elő a hófödte fenyvesek között. A múltba vezető nyomozás útvesztőjében a férfinek nemcsak a várost fojtogató bűnözéssel kell megküzdenie, hanem a saját démonaival is.

A filmben további főbb szerepet játszik Nyakó Júlia, valamint Hatházi András, Pál Emőke, Tollas Gábor és Mátray László.

Tollas Gábor és Krisztik CsabaTollas Gábor és Krisztik Csaba


A Valan – Az angyalok völgye, Bagota Béla első nagyjátékfilmje a skandináv bűnügyi történetek nyomvonalán haladó, éjfekete és sokkoló thriller. A film fő helyszíne az erdélyi bányaváros, Balánbánya, de a filmet Sepsiszentgyörgyön, Brassóban és Budapesten is forgatták. A magas hegyek közé ékelt, hófödte, részben lakatlan Balánbánya tökéletes terep Bagota titkokkal teli krimijéhez.Az alkotók a filmhez egy rövid mobilszpotot is készítettek. A film teasere még az utómunkák alatt, a tavalyi év végén került a mozikba, a hangos telefoncsörgéssel induló ajánló elején sokan kaptak a mozitermekben a zsebükhöz, hogy ellenőrizzék, lehalkították-e a telefonjukat. Ez adta az ötletet a mobilszpot elkészítéséhez.

„Filmünkben a főszereplő nyomozó visszatér a szülővárosába, Valanba egy váratlan telefonhívás miatt, ami kizökkenti a megszokott kerékvágásból, és teljesen felborítja az életét. A Valan - Az angyalok völgye izgalmas és zaklatott hangulatát kis humorral szőttük át ebben a reklámban, amivel szeretnénk felhívni a mozinézők figyelmét arra, hogy egy bekapcsolva hagyott mobiltelefon, egy váratlan hívás hogyan tudja tönkretenni a mozizás életre szóló élményét.”– foglalta össze Bagota Béla.

Nyitókép: Pál Emőke és Krisztik Csaba

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS