2020. február 22. szombatGerzson
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Szőcs Petra nagyjátékfilmjével jön a harmadik Filmszereda

2019. augusztus 23. 13:35, utolsó frissítés: 13:35

Nemzetközi, román, illetve magyar filmekkel várja a nőzőket a szeptember 24-29. között harmadik alkalommal megszervezett Filmszereda - írják a szervezők közleményükben. A hatnapos rendezvényen lesz először látható Erdélyben Szőcs Petra Déva című filmje.

A 2018-as, illetve 2019-es filmeket felvonultató Székelyföldi Mozgókép Fesztiválon továbbá Nemes-Jeles László Napszállta, Reisz Gábor Rossz Versek, Nagypál Orsi Nyitva című filmjeit is vetíteni fogják. A román filmek közül a Iura Luncașu Taci sau faci, Gabi Virginia Şarga és Cătălin Rotaru Să nu ucizi filmjeit említették a szervezők.

A gyerekekre, fiatalokra is gondoltak a fesztivál szervezői és a hétvégi délelőttökön animációs filmvetítésekre kerül sor.A Déva a rendezőnő első nagyjátékfilmje, amelynek világpremierje a 75. Velencei Nemzetközi Filmfesztivál Biennale College – Cinema programjában volt. A film egy árvaházban élő albínó lányról, Katóról szól, aki a nyári szünetben összebarátkozik egy új önkéntessel, Bogival, de barátságát csak úgy tudja kifejezni, hogy elárul valaki mást. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS