2020. január 29. szerdaAdél
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Mindjárt kezdődik az Őszi Sokadalom, nézd meg mit lehet rajta csinálni!

2019. augusztus 29. 14:56, utolsó frissítés: 14:56

Idén augusztus 28 - szeptember 1 között tartják a 30 -ik Őszi Sokadalmat, Kézdivásárhely városünnepét. A rendezvény egy közösségi, kulturális összejövetelből nőtte ki magát fesztivállá, és vált Erdély szerte híres rendezvénnyé. De milyen programok lesznek? Íme néhány:

Hagyományos termék és őszi vásár

Ez az a hely, ahol a Gábor Áron tér visszakapja vásáros hangulatát. A mindenki által kedvelt kirakodóvásár, egy street food résszel is kiegészül, amely kellemes környezetet biztosít a gyorsétkek kedvelői számára.

Utcazene

Az Őszi Sokadalom vásári forgatagát idén is utcazene teszi hangulatosabbá. Az élő zene varázsa különleges színtere a vásári forgatagnak. A jó hangulatot ezúttal is külföldi és hazai formációk alapozzák meg. 

Gyermek és Ifjúsági programok

A legfiatalabbak számára, a Caritas idén is különleges gyerekvárossal készül, ahol érdekes ügyességi játékokon, pontgyűjtésen és a móka-kacagáson van a hangsúly. A gyermekváros szomszédságában, ott az ifjúsági tér, amelyet a Kézdivásárhelyi Ifjúsági Szervezet szervez az idén is. Különböző előadások és tevékenységek zajlanak szombaton és vasárnap, ami nagyon jó alkalom és helyszín, arra, hogy az emberek találkozzanak, összeüljenek, eszméket cseréljenek.

Átutazók – Színház, múzeum, könyvtár

Vigadó Művelődési Ház újragondolta, kibővítette nagysikerű „Eredj, ha tudsz!” című egyéni produkcióját, és ennek nagyszínpadi adaptációjával nyitja meg a jubileumi városnapokat. Az előadás új műfajt teremt, rendezője, Lung László Zsolt a slow musical kategóriába sorolja. Az előadásban helyi tehetségek kapnak helyet, akik ezúttal nem csak a kulturális intézmény keretei között mutathatják meg tehetségüket.

Az Incze László Céhtörténeti Múzeum kiállítótermében Vajna László K. festőművész egyéni kiállítását nyitják meg. Emellett lesz temetőséta, illetve családi kincskereső is.

A Báró Wesselényi Miklós Városi Könyvtárban különböző előadások, bemutatók, gyermekfoglalkozások lesznek.  Ezen kívül könyvturkáló várja az érdeklődőket a könyvtár udvarán

Borudvar

A Borudvarban idén is a jó borokat lehet kóstolni. A programban néptánc, népzene, de a jazz és a blues is képviseltetve lesz. 

Pityókafesztivál
A Molnár Józsiás Park a gasztronómiai élvezetek helyszínévé válik szombaton, hiszen a kilátogatókat fantasztikus ételekkel várják, a hagyományos Pityókafesztiválon.

Urbanizé Garden

A hajnalig tartó buli sem marad el. Az Urbanizé bulisorozat a városnapok elválaszthatatlan része. A bulizni vágyókat az elektronikus zenei szcéna elismert fellépői várják éjszakánként a Molnár Józsiás parkban lévő sátorba.

És persze koncertek:

A nagyszínpadi koncertek is igen színesek, a szervezők törekedtek, hogy minél több helyi fellépőt vonjanak be az eseménybe. Fellép Király Linda és Király Viktor, a Children of Distance, YesYes – akinek a dobosa, Katona Tamás kézdivásárhelyi, de ott lesz a Moby Dick, a Titan illetve a Bagossy Brothers Company is.

Az i-re a pontot legvégén a látványos tűzijáték előtt Havasi Balázs – Pure Piano koncertje teszi fel, amely méltó befejezése lesz a 30-ik Őszi Sokadalomnak. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS