2020. január 29. szerdaAdél
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Jótékonysági gálával segít a Harag György Társulat egy tízéves fiúnak

2019. szeptember 02. 12:56, utolsó frissítés: 13:00

Szeptember 6-án, pénteken 19 órai kezdettel rendkívüli jótékonysági gálát szervez a Harag György Társulat egy leukémában szenvedő tízéves kisfiú, Barna Tamás gyógykezelésének támogatására.

Ez alkalomból - közkívánatra - az elmúlt évadot lezáró gála nagy sikerű produkcióit tűzi újra műsorra a társulat, Bessenyei Gedő István rendezésében. A műsort musical- és operettrészletek, vidám jelenetek, szavalatok és tánc színesíti.

Tomi egy budapesti kiránduláson lett rosszul. Az ennek okán végzett kórházi vizsgálatok során megszületett a diagnózis: a kisfiú akut limfoid leukémiában szenved. A betegség közel kétévi, rendszeres kezelést igényel, mely a határ túloldalán, a Debreceni Egyetem Klinikai Központjában jelenleg is zajlik. A terápia teljes időtartamára legalább az egyik szülőnek a magyarországi városba kell költöznie, és ez értelemszerűen tovább emeli az ott töltött hónapok anyagi szükségleteit.

A kisfiú gyógykezelésének a támogatására több kezdeményezés is indult, ezekhez csatlakozott a Harag György Társulat, amely a Partiumi Magyar Napokon már jótékonysági vásár keretében értékesített színháztörténeti kiadványokat, bögréket és a munkatársak által készített kézműves termékeket, a bevételt pedig az ügy támogatására ajánlották fel.

A Harag György Társulat évente tart jótékonysági célú előadásokat, vagy csatlakozik ilyen kezdeményezésekhez. Tomi ügyében némileg érintett a társulat is, ugyanis a kisfiú közeli hozzátartozója az Északi Színház alkalmazottja.

A jótékonysági gálára jegyek kaphatók az Északi Színház jegypénztárában és az előadás előtt egy órával, a helyszínen.

(közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS