2020. február 22. szombatGerzson
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A Rosmerholmmal vesz részt a szentpétervári Színházi Olimpián a kolozsvári magyar színház

2019. szeptember 10. 12:34, utolsó frissítés: 12:34

Henrik Ibsen drámájával, a Rosmersholmmal vesz részt a Kolozsvári Állami Magyar Színház Szentpéterváron a Színházi Olimpián - közölte hétfőn az intézmény.

Forrás: huntheater.roForrás: huntheater.ro


A 2016-2017-es színházi évadban Andrij Zsoldak rendezésében bemutatott kolozsvári előadás két alkalommal, szeptember 13-án és 14-én lesz látható a szentpétervári Alekszandrinszkij Színház új színpadán.

A június 15-én elkezdődött, több hónapon át tartó szentpétervári Színházi Olimpián 15 ország több mint 30 színházi előadása látható.

A Színházi Olimpiát 1993-ban alapították Görögországban, Theodoros Terzopoulos rendező kezdeményezésére. Az elmúlt két évtizedben Delphoi (Görögország), Sizuoka (Japán), Moszkva (Oroszország), Isztambul (Törökország), Szöul (Dél-Korea), Peking (Kína), Wroclaw (Lengyelország) és Újdelhi (India) látta vendégül.

A nagyszabású fesztivál célja egy nemzetközi színházi világtalálkozó létrehozása és a világ minden tájáról érkező színházi alkotók közötti párbeszéd kialakítása.

A kolozsvári Rosmersholm 2018-ban a Pécsi Országos Színházi Találkozón (POSZT) elnyerte a legjobb előadásnak, a legjobb színésznőnek (Imre Éva) és a legjobb díszletnek (Andrij Zsoldak, Daniel Zsoldak) járó díjat. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS