2020. június 1. hétfőTünde
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Ősbemutatóval indul a Figura Stúdió Színház 2019/2020-as évada

2019. szeptember 13. 16:40, utolsó frissítés: 16:44

Összesen hat bemutatóval, tizenegy műsoron maradó előadással, különböző vendégjátékokkal és a XIII. Nemzetiségi Színházi Kollokviummal várja nézőit a Figura Stúdió Színház a 2019/2020-as évadban. A kínálat kortárs szerzők – egyaránt magyar és külföldi – műveit tartalmazza, ugyanakkor klasszikus darabok is felkerülnek a Figura palettájára.

A szeptemberi hónap folyamán két bemutatót is láthatnak a nézők.

2019. szeptember 18-án este 7 órától a Figura Stúdió Színház stúdiótermében a Persze című ősbemutatóval indul az évad Tamás Boglár előadásában. A bemutatót követően a Tamás Boglár - Tamás Gyopár szerzőpáros műve szeptember 19-én is megtekinthető, ugyancsak a Figuránál. Az előadás támogatója a Bethlen Gábor Alap, Hargita Megye Tanácsa és a Communitas Alapítvány.

Szeptember 23-án Örkény István egyik legismertebb műve, a Tóték lesz látható, amelyet Florin Vidamsky visz színpadra.

Az októberi hónap tartogatja az évad legkiemelkedőbb eseményét, a tizenharmadik Nemzetiségi Színházi Kollokviumot október 11-20. között. A rendezvény betekintést kínál a romániai kisebbségi színházak előadásaiba, továbbá könyvbemutatóval, kiállítással, felolvasó esttel és koncertekkel is várja a kíváncsiskodókat.

A 2020-as év is egy bemutatóval indul, Lázár Ervin nyomán A Négyszögletű Kerek Erdő című előadás lesz látható a Figura Stúdió Színházban. A tavaszi hónapokban újabb két bemutatóra kerül majd sor; márciusban A. P. Csehov műve, a Sirály, illetve májusban Egressy Zoltán komédiája, a Sóska, sültkrumpli szórakoztatja a nézőket. Az idei évad utolsó bemutatójaként, Gianina Cărbunariu Stop the Tempo! című műve kerül színpadra.

A gyergyószentmiklósi színház először vehet részt az Országos Színházi Fesztiválon (FNT) Bukarestben, ahol a Három nővér című produkciót mutatják be. A darab a 2018-2019-es évad végén a Magyar Színházak Kisvárdai Fesztiválján két kategóriában is díjat szerzett.

Az eddigi évekhez hasonlóan, színházunk ezentúl is igyekszik majd részt venni a Gyergyószentmiklóson történő kulturális eseményeken, megpróbálva emelni ezen rendezvények színvonalát. Továbbra is folytatódik a Te színházad elnevezésű színháznevelési program saját és meghívott tantermi előadások műsorra tűzésével. A Figura nagy hangsúlyt fektet a gyermek- és ifjúsági bérletet váltókra is, a saját előadások mellett többek közt a másik két Hargita megyei színház darabjait is figyelemmel kísérhetik a fiatalok.
(közlemény)
Nyitókép: Persze, próbafotó, Kolozsi Borsos Gábor

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS