2020. június 1. hétfőTünde
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A Concord Floral is látható lesz majd a sepsiszentgyörgyi PulzArt fesztiválon

2019. szeptember 20. 17:14, utolsó frissítés: 17:14

A sepsiszentgyörgyi fesztivál közönsége szeptember 22-én, vasárnap 11 és 15 órától a Háromszék Táncstúdióban nézheti meg a Sinkó Ferenc által rendezett Concord Floral előadást, melyben 9-11. osztályos diákok szerepelnek. Az előadás az Európai Színházi Unió (UTE) által kezdeményezett és az Európai Unió Kreatív Európa programja által támogatott projekt, a Digital Natives (Digitális bennszülöttek) keretében jött létre.A hetedik alkalommal megrendezett PulzArt így fogalmaz a fesztiválról: „A PulzArt kortárs művészeti fesztivál már hetedik éve olyan kulturális rést fed be Sepsiszentgyörgy életében, amely a művészet újszerű gondolkodásmódjait hivatott bemutatni.

A PulzArt meghívott előadóiban az a közös, hogy műfajokkal kísérletezve a művészet határait feszegetik, formabontó alkotásokat hozva létre. Amennyiben a nemzetközi kulturális kínálat új trendjeire vagytok kíváncsiak, akkor azt a PulzArt fesztiválon megtaláljátok.”


„A Concord Floral mindössze egy órát ölel fel, mégis annyira gazdag és telített, hogy látszólagos könnyed stílusa ellenére is képes feltölteni a nézőt, de mielőtt ezt tenné, kedvesen arra kényszerít, hogy levetkőzzük az előítéleteinket” – írja az előadásról Kovács Bea.
Az előadás díszletét és jelmezeit Gábor Zsófia jegyzi, dramaturgja Sipos Krisztina, zene és videó: Iszlai József.

Az előadásban Albert Eszter, Balon-Ruff Andor, Dimény Kristóf, Geréb Csenge Ráhel, Jenei Deborah, Kerekes Ákos, Nițu-Mányoki Dániel, Rázmán Orsolya, Rus Bernadette, Sárosi Áron, Szabó Márk, Szőllősi Eszter, Török Boglárka, és Turós Ágnes látható. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS