2020. február 22. szombatGerzson
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Öt faluban szervez idősek napját az Abásfalváért Kulturális Egyesület

2019. szeptember 29. 11:40, utolsó frissítés: 11:46

Idén öt falu idősei ünnepét szervezi meg október hónap folyamán az Abásfalváért Kulturális Egyesület az Idősek napjának apropóján, mely alkalom a község lakói számára olyan igényes programot jelent, ami lehetőséget ad arra, hogy teljesülhessen minden idős vágya: együtt
ünnepeljen az egész család.

Vasárnap, október 6-án 15 órától Homoródszentpálon 15 órától a helyi kultúrotthonban, majd ugyanezen a napon 18 órától Homoródszentmárton községközpont művelődési házában gyűlnek össze a helyi idősek és az érdeklődők, hogy megtekintsék Sós Ágnes: Szerelempatak című, fesztiválnyertes dokumentumfilmjét, illetve Csata Orsolya: Pletykapadok című dokumentumfilmjét, majd Berecz András Kossuth-díjas énekes, mesemondó Ha vagyunk – legyünk! című előadását. És ugyanez lesz a program pénteken, október 11-én Abásfalván, ahova a helyieken kívül meghívják a homoródkeményfalvi és a kénosi időseket és minden érdeklődőt, aki ez alkalommal is erősítené e vidék közösségi életét. Mindhárom helyszínen a kulturális kínálat mellett közös ebéddel, illetve vacsorával várják a szervezők az idős lakosságot.

Az Abásfalváért Kulturális Egyesület tevékenységével azt a célt tűzte ki magának, hogy újra aktív kulturális életet teremtsen a lassan elnéptelenedő kis településen, illetve az innen elszármazottak számára. Az idősek napja alkalmával szervezett eseményekre a belépés díjtalan, a nem nyugdíjas korú résztvevők adománnyal járulhatnak hozzá a kulturális egyesület működéséhez. Minden érdeklődőt szeretettel várunk a fenti időpontokban és helyszíneken.

Az esemény főtámogatója: Hargita Megye Tanácsa, további támogatók: az Ilona Völgye-, a Homoródszentpáli Radicza- és a Homoródkeményfalvi Fűzes Közbirtokosságok, valamint Homoródszentmárton Község Polgármesteri Hivatala.
(sajtóközlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS