2020. június 1. hétfőTünde
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Ők az idei Legszebb Erdélyi Magyar Dal döntős zenekarai

2019. október 24. 15:11, utolsó frissítés: 15:11

Szeptember 30-án zárult a jelentkezés az V. Legszebb Erdélyi Magyar Dal tehetségkutatóra, melyre 13 zenekar közel 30 dallal jelentkezett. A zsűri – André Ferenc költő, slammer; Gábora-Máté Éva énekes, valamint Pap Tibor, a Peron Music Alapítvány elnöke – két kategóriában választotta ki az idei év legjobb dalait. A beérkezett dalok azonban nehéz helyzet elé állították a döntőbizottságot: mivel idén a 25 év alatti kategóriában nevezett dalok mezőnye kiemelkedően erős volt, a zsűri úgy döntött, hogy a 25 év fölötti kategóriában rögtön kategóriagyőztest hirdet, míg a 25 év alatti kategóriában öt zenekar dalait engedi versenyezni a döntőben.

A 25 év alatti kategória döntős dalai betűrendben a következők: Közeleg feléd (Szintaxis), Magáncella (KentaurSoul), Nem szól rám (Teddy Queen), Rossz felhők (Rafters), Tépjük szét (Imecs Anita); míg a 25 év fölötti kategória Legszebb Erdélyi Magyar Dala 2019-ben a Térerő zenekar Felhőnjárók című száma.

A versenyben természetesen a dalok mérkőznek meg, de a végső eredményben a zenekarok általános előadásmódja is sokat számít majd, hiszen a döntőn minden zenekarnak lehetősége lesz egy húszperces minikoncertet tartani, ami alapján megszületik a végső sorrend. Az idei Legszebb Erdélyi Magyar Dal pályázat döntője és gálaestje 2019. november 9-én, szombaton lesz megtartva a Bulgakov&Macskaház nagypincéjében, az egész napos zenei programot este a két legjobb dalt szerző zenekar nagykoncertje zárja majd.

Részletes program:

25 év alatti kategória minikoncertjei:

16:00 – IMECS ANITA
16:30 – KENTAURSOUL
17:00 – RAFTERS
17:30 – SZINTAXIS
18:00 – TEDDY QUEEN
20:00 – DÍJKIOSZTÓ GÁLA
21:00 – 25 év alatti kategória győztesének nagykoncertje
22:20 – 25 év fölötti kategória győztesének nagykoncertje – TÉRERŐ

A szervezők gratulálnak a döntősöknek, és egyben minden nevezőnek, hiszen, elmondásuk szerint, a döntőbe jutott dalok mellett is rengeteg csodás alkotás született.

(közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS