2020. június 1. hétfőTünde
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Táncelőadás, legényesverseny és kézművesvásár is lesz a 31. Népzene- és néptánctalálkozón

2019. október 29. 12:50, utolsó frissítés: 12:50

A Háromszék Táncegyüttes és Lajtha László Alapítvány szervezésében november 8-9-én harmincegyedik alkalommal kerül megrendezésre a Népzene- és néptánctalálkozó Sepsiszentgyörgyön.

A rendezvény fő programsorának idén is a Sepsi Aréna ad otthont november 9-én, szombaton, ahol gazdag, minőségi kínálattal várnak minden korosztályt.A programok közül érdemes kiemelni a Magyar Nemzeti Táncegyüttes előadását, amelyre pénteken kerül sor a Tamási Áron színházban, és a látogatóknak mindenképpen érdemes lesz ellátogatniuk a szombaton a Sepsi Arénába is, ahol Termék és kézműves vásár, valamint hangszerkészítés várja az érdeklődőket 10 órától, de sor kerül majd fotókiállításra, legényesversenyre, és könyvbemutatóra is. A néptánctalálkozó részletes programjáról ITT lehet tájékozódni.„A rendezvény az elmúlt közel harmincegy év során az erdélyi népi kultúra egyik végvárának szerepét töltötte be és évről-évre kiemelkedő színfolttal gazdagította Sepsiszentgyörgy kulturális programkínálatát. Az évek folyamán több mint félezer adatközlő táncost és zenészt sikerült rábeszélni a hosszú útra, akik nemcsak a színpadon mutatkoztak be Sepsiszentgyörgy közönségének, hanem a háttérben zajló gyűjtőmunka során felbecsülhetetlen értékű folklóranyaggal gazdagították a Háromszék Táncegyüttes hang- és videótárát, így létrehozva Erdély egyik legnagyobb folklór-adattárát”- írja Transindexhez eljuttatott sajtóközleményében a Háromszéki Táncegyüttes.


Az előadásokra és programokra a Központi Jegyirodában, a biletmaster.ro oldalon, illetve a helyszínen vásárolhatnak jegyeket az érdeklődők. Az iroda nyitvatartási rendje: hétfőtől csütörtökig 10-16 óra között, pénteken 11-13 óra között, valamint előadások előtt egy órával. (közlemény/hírszerk.)

A nyitókép csak illusztráció. Forrás: Háromszék Táncegyüttes Facebook-oldala.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS