2020. július 9. csütörtökLukrécia
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Vasárnapig Marosvásárhely az erdélyi magyar irodalom közepe

2019. november 14. 20:01, utolsó frissítés: 20:37

„Feketekalaposan” expresszív, „eltorzultan” modern és kellő mértékben humoros produkcióval nyitotta meg kapuit a 25. Marosvásárhelyi Nemzetközi Könyvvásár.

Macaveiu Blanka koreográfus irányításával a Navarra Dance gyermekei „A könyv bűvöletében” című produkciójukat mutatták be, és nyitották meg a könyvünnepet.A vásár négy napig, azaz vasárnap délig tart. A fő helyszínt a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház nyújtja, de lesznek programok a város kávézóiban és a Kultúrpalotában is.

"Amikor 1995-ben Romániai Magyar Könyves Céh hivatalos bejegyzése után ráébredtünk, milyen sokrétű feladatot vállaltunk fel azzal, hogy szakmailag megpróbálunk rendet tenni abban a káoszban, ami ’89 után az erdélyi magyar könyvkiadásban kialakult, csak annyit tudtunk, a felzárkózáshoz nem lesz elég a jó szándék és a tettre készség, kényszerhelyzetbe kell hoznunk önmagunkat. Így született meg egy erdélyi könyvvásár gondolata, hogy felmutassuk, hol áll a világ a könyvek minőségét illetően, amiből aztán mi is okulhatunk" -mondta egy interjúban a jubiláló esemény főszervezője, Káli Király Isván.

A Bookart standja a könyvvásáronA Bookart standja a könyvvásáron


Aki a nyitó napon nem jutott el, az ne csüggedjen, számos remek program várja még a hétvégén: a Bookart Kiadó standjánál például pénteken Markó Béla fog dedikálni, szombaton pedig Kovács András Ferenc. Amit pedig Markó pénteken dedikál (A költészet rendeltetésszerű használatáról című), esszékötet, azt szombaton be is fogják mutatni. A teljes program itt böngészhető, mi meg már ajánlottunk könyveket. (hírszerk.)

Fotó: Barbócz Zsolt/vasarhely.ro

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS