2020. február 25. keddGéza
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Két kolozsvári fesztivál is van Európa legjobbjai között

2020. január 16. 12:29, utolsó frissítés: 12:48

Két kolozsvári (vagy közeli) fesztivál is van szerdán bejelentett European Festival Awards díjazottjai között, az Electric Castle-t a legjobb közepes méretű európai fesztiválnak választották, míg a Jazz in the Park a legjobb kis méretű fesztivál lett.

Az EC nyeri a legjobb közepes méretű fesztiváltAz EC nyeri a legjobb közepes méretű fesztivált

A Jazz in the Park a legjobb kis méretű fesztiválA Jazz in the Park a legjobb kis méretű fesztivál


"Nagyon fontos ez a díj számunkra, de a romániai rendezvényipar számára is fontos, mert ez által egy újabb visszaigazolást kapott a tevékenysége minőségét illetően, amely ugyanolyan színvonalú, mint az iparág évtizedes hagyományokkal rendelkező piacai" - kommentálták a díjukat az Electric Castle szervezői, akik egyben a közönség támogatását is megköszönték. A nevezett fesztiválok közül ugyanis közönségszavazással dől el, hogy melyek kerülnek fel a szűkített listára, ahonnan aztán az iparági szakemberek választják ki a legjobbat. Úgy értékelik, hogy hét éves történelmével a fesztivál újból megerősítettet pozícióját a kontinens rendezvénypiacán.

Florence and the Machine a 2019-es fesztiválon (fotó: Sergiu Topan)Florence and the Machine a 2019-es fesztiválon (fotó: Sergiu Topan)


A legjobb nagy fesztivál díját a lengyel Open’er Festival kapta. Ebben a kategóriában nyert 2015-ben az UNTOLD fesztivál, de korábban megkapta már a szerbiai EXIT, illetve a budapesti Sziget is.

A European Festival Awards-ot 2010-ben alapították, és minden év januárjában osztják ki az előző év legjobbnak választott fesztiváljai között a hollandiai Eurosonic Noorderslag showcase fesztiválon. Összesen 13 kategóriában ítélik oda a díjat, kezdve a legjobb nagy fesztiváltól egészen a legjobb ügynökig.

Judith Hill káprázatos koncertje a 2019-es Jazz in the ParkonJudith Hill káprázatos koncertje a 2019-es Jazz in the Parkon


Az év újonca díjat Billie Eilish kapta, az év line-upjáért a Glastonbury fesztivált díjazták, a legjobb fedett fesztivál a németországi Reeperbahn Festival lett, míg az év új fesztiválja a szerbiai No Sleep. A magyarországi fesztiválok közül a Balaton Sound kapta meg A biztonsági és egészségügyi innováció díját. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS