2020. február 25. keddGéza
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Teltházzal fogadta a csíkszeredai Ineffable együttest a Budapest Jazz Club

2020. január 16. 13:12, utolsó frissítés: 13:12

Teltház és vastaps fogadta szerdán, január 15-én este az Ineffable együttest a Budapest Jazz Clubban.A Hargita megyei együttes Magyarország egyik legismertebb trombitaművésze és zeneszerzője, Barabás Lőrinc meghívására lépett közönség elé. – A jegyek mind elkeltek, elővételben. A koncert egy új dimenziót nyitott meg a zenekar életében, ugyanis ez volt az első budapesti fellépésünk, melyen az improvizatív kalandozások mellett a zenekar néhány saját szerzeményét is megismerhették a jazzrajongók – mondta az INEFFABLE együttes managere, Bodó István, majd hozzátette: a közönség nagyon jól fogadta ezt a rendhagyó koncertet, Barabás Lőrinc most hívott meg először egy teljes zenekart a Random Szerda című projektjébe.

A Random Szerda Barabás Lőrinc trombitás vezetésével a budapesti hiphop-jazz színtér jeles képviselőiből alakult alkalmi formációkat vonultat fel.
Mint azt megtudtuk, az Ineffable együttes feltett szándéka a budapesti elismertség kivívása, és ennek fényében a következő, ugyancsak nagyon színvonalas és megtisztelő állomása az A38 Hajó, ahol február 4-én koncertezik. Itt vendégzenészként föllép velük Juhász Gábor, Gramofon és Artisjus díjas jazzgitáros és zeneszerző is.

Az Ineffable zenekar 2016. nyarán alakult a Nagy István Művészeti Középiskola három zeneszakos diákjának kezdeményezésére. Pár sikeres fellépés után a helyi kávézókban, a zenekar már kisebb turnékon is részt vett a környező városokban. Felléptek, mint a nemzetközi Csíkszeredai Jazz Fesztivál-t promováló zenekar, valamint a világhírű Richard Bona csíkszeredai koncertjére szervezett állófogadás zenekarként. 2018. februárjában a Marosvásárhelyi Rádió Kotta műsorában közvetítették az első live koncertjüket.Áprilisban egy 5 koncertből álló turnén vettek részt Bukarestben, júniusban a kolozsvári Jazz in the Park fesztivál tehetségkutató versenyén elnyerték a „Best Of” díjat. Júliusban már elismert helyi fiatal zenekarként meghívást kaptak a Csíkszeredai Jazz Fesztivál 10 éves évfordulójára, augusztusban pedig a SOFAR nemzetközi zenei TV adásában szerepeltek.Szeptemberben a FilmSzereda és a madéfalvi Hagymafesztivál színpadán léptek föl, novemberben pedig részt vettek a szebeni jazzfesztivál nemzetközi tehetségkutatóján, ahol az 50 bejelentkező zenekar közül választották be a döntős 8 közé. Ugyancsak novemberben bejutottak a Balatonbogláron megrendezett Laureate World-Jazz Competition döntőjébe, ahol a szereplésük alapján meghívást kaptak a 2019-es Babel Sound fesztiválra.

Részt vettek a Hargita megyei zenészek Hargita megyei gyermekekért című jótékonysági fesztiválon is, ahol a gyermekvédelmi rendszerben élő tehetséges gyermekek támogatásáért zenéltek. A zenekar 2019. januárjában rögzítette az első nagylemezük anyagát teljesen saját szerzeményekből.

Repertoárjukban saját számok, valamint fúziós jazz átdolgozások is szerepelnek. A zenekar tagjai: Regián Réka Kata (fuvola, ének), Lukács Márton-Örs (billentyű), Szereceán Tihamér (basszusgitár/SynthBass) és Szereceán Osszian (dobok). (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS