2020. április 5. vasárnapVince
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Az ember tragédiáját rendezi meg Temesváron Silviu Purcărete

2020. február 19. 16:31, utolsó frissítés: 16:31

Madách Imre klasszikus művét, Az ember tragédiáját rendezi meg Temesváron Silviu Purcărete világhírű román rendező, aki korábban a Faust színpadra állításával ért el nagy sikert - közölte szerdán a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház.

Az előadás színpadra állításában a neves rendező mellett olyan nemzetközileg is ismert színházi alkotók dolgoznak, mint Dragoș Buhagiar díszlettervező, Vasile Șirli zeneszerző és Visky András dramaturg.

Az új bemutatót az is figyelemre méltóvá teszi, hogy a temesvári Tragédia Silviu Purcărete nagy nemzetközi sikernek örvendő és csaknem másfél évtizede játszott nagyszebeni Faust-előadása folytatásának is felfogható.

Goethe és Madách művét fél évszázad és az európai modernitás két különböző szakasza választja el egymástól. Az európai modern gondolkodás egyik alapművének számító Madách-alkotás szövegváltozatát Silviu Purcărete és Visky András jegyzi - olvasható a dokumentumban.

A temesvári bemutató létrehozásában a színház teljes társulata részt vesz.

A teátrum emlékeztet, hogy a majdnem másfél évszázaddal ezelőtt bemutatott mű nemcsak Madách Imrét emelte korának legfontosabb alkotói közé, hanem a magyar drámairodalomra mért hatása is felmérhetetlen. "Ráadásul nemcsak a színházi szakembereket, hanem a művészeti élet más területén tevékenykedő alkotókat is megihletett az alkotás" - olvasható a közleményben. (mti)

Nyitókép: Ziare.com

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS