2020. április 5. vasárnapVince
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Székelyudvarhelyi és kolozsvári magyar színházi jelöltek is vannak az UNITER-díj jelöltjeinek listáján

2020. február 25. 11:12, utolsó frissítés: 11:12

A Román Színházi Szövetség (UNITER) február 23-án tette közzé a 2019-as év UNITER-díjra jelöltjeinek listáját.

Az előző évekhez hasonlóan idén is vannak magyar színházi jelöltek: a Tomcsa Sándor Színház A mi kis városunk című - Vladimir Anton által rendezett - produkcióját a legjobb előadás díjára jelölte a XXVIII. UNITER Gála Ludmila Patlanjoglu, Maria Zărnescu, Călin Ciobotari színházkritikusokból álló jelölő-zsűrije.

A mi kis városunk Fotó: Balázs AttilaA mi kis városunk Fotó: Balázs Attila


Az előadás legközelebb a Csíki Játékszínben lesz látható március 5-én és 6-án, ahol este 19 órától játssza a székelyudvarhelyi társulat.

Nem ez az egyetlen jelölés Székelyudvarhelyről: Jakab Tamást, a Tomcsa Sándor Színház színművészét a legjobb pályakezdő díjra jelölték Thornton Wilder: A mi kis városunk című előadásban alakított George Gibbs szerepéért.

Jakab Tamás Fotó: Balázs Attila Jakab Tamás Fotó: Balázs Attila


UNITER-díjra jelölték a legjobb rendezés kategóriában Nagy Botond Nóra című előadását is, amelyet a Kolozsvári Állami Magyar Színházban játszanak. Továbbá a Legjobb látványtervező kategóriában UNITER-díjra jelölték Carmencita Brojboiut és Rancz Andrást is, akik szintén a Nóra című előadás színpadra vitelén dolgoztak.

Évről-évre általában van magyar színházi produkció vagy szakember az UNITER-győztesek között, tavaly például a Kolozsvári Állami Magyar Színház igazgató-rendezője, Tompa Gábor kapta a legjobb rendezés díját A velencei kalmárért.
(közlemény/hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS