2020. június 1. hétfőTünde
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A Tomcsa Sándor Színház is online közvetíti egyik előadását a színházi világnap alkalmából

2020. március 27. 14:59, utolsó frissítés: 15:03

A színház világnapja alkalmával a székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház március 27-én, pénteken este 19 órától Thornton Wilder: A mi kis városunk előadását közvetíti a színház Facebook-oldalán egyszeri alkalommal.

A Vladimir Anton által rendezett produkciót a Legjobb előadás díjára jelölte a XXVIII. UNITER Gála, Ludmila Patlanjoglu, Maria Zărnescu, Călin Ciobotari színházkritikusokból álló jelölő-zsűrije.

Jakab Tamást, a Tomcsa Sándor Színház színművészét a Legjobb pályakezdő díjra jelölte a Román Színházi Szövetség az előadásban alakított George Gibbs szerepéért.

„A mai világban, amikor elhatalmasodik a vallási fanatizmus, a gyűlölet és az erőszak, amikor bolygónk egyre súlyosabb klímakatasztrófa felé sodródik, meg kell találnunk a módját, hogy újra visszanyerhessük spirituális erőinket. Nemcsak a közönyt, a reményvesztettséget, a pesszimizmust és a kapzsiságot kell legyőznünk, de vállalnunk kell a világunk és a bolygónk iránti felelősséget is. A színháznak nemes és fontos szerepe van azon energiák felszabadításában és mozgósításában, amelyek megakadályozhatják, hogy az emberiség szakadékba zuhanjon.” – vallja többek között Shahid Nadeem pakisztáni drámaíró az idei év világnapi üzentében. Péntek este az előadás előtt nem tud elhangzani a világnapi üzenet ezért az ITI Magyar Központja Jordán Tamást, a Nemzet Színészét, kértek fel hogy olvassa fel a drámaíró üzenetét. (közlemény)

Nyitókép: Visit Harghita

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS