2020. június 1. hétfőTünde
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Paraszt dekameron: László Csaba és a Pipacsok Néptáncegyüttes Kolozsváron

2009. május 29. 15:55, utolsó frissítés: 15:55

Kolozsváron mutatja be a Paraszt dekameron című produkciót László Csaba és a Pipacsok Néptáncegyüttes június 2-án 20 órától, a Diákművelődési Házban. A Nagy Olga Újabb paraszt dekameron című gyűjteménye alapján összeállított előadás alcíme Táncos történetek a szerelemről és a házasságról.

A Dimény Levente és László Csaba rendezte produkció zenéjét Köllő Gergely állította össze. "A világ furcsaságait, néha deviáns szokásait kritizálva az igaz szerelemről, csalfaságról, tehetetlenégről és telhetetlenségről láthatunk példákat. A közvetített üzenet pedig az lehetne: jó az, hogy a tradicionális közösségek a maguk íratlan szabályaik szerint szerveződnek, elítélve, kigúnyolva a deviánst képesek fenntartani a közösség morális egyensúlyát.

Az előadás nyelvezete elsősorban az autentikus székelyföldi néptánc és népzene, de a történeteket színjáték valamint némafilm elemek és hatások teszik érthetőbbé" - áll a produkció ismertetőjében. A rendezvény szervezője az Ördögtérgye Egyesület, jegyfoglalás a 0727 788 878-as telefonszámon lehetséges. (hírszerk)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS